Termijn ter inzage legging voorontwerp bestemmingsplannen waarschijnlijk verlengd

ingevoerd op 3-8-2012

Afgelopen woensdag is de Bedrijvengroep Niedorp naar het gemeentehuis geweest om de voorontwerp bestemmingsplannen van Nieuwe Niedorp, Winkel en Lutjewinkel en het voorontwerp bestemmingsplan ’t Veld, Oude Niedorp en Zijdewind-De Weel te bekijken. Het blijft ontzettend lastig om te vergelijken met de oude situatie. Dit zijn namelijk hele oude plannen met daarop vele vrijstellingsprocedures (art. 19)

In het algemeen ziet het er goed uit en denken wij dat met name op het Winkelerzand en bij de bedrijven in de kernen het geheel conserverend is vastgelegd.

Naar aanleiding van het overleg met de gemeente, omdat wij niet gelukkig waren met de ter inzage legging in de vakantieperiode, zal hoogstwaarschijnlijk de termijn met twee weken worden verlengd tot en met 22 augustus 2012.   
 
Mocht u er tijdens de fase van het voorontwerpfase niet aan toe komen om een inspraakreactie in te dienen, dan is er nog altijd de mogelijkheid om in de ontwerpfase een zienswijze in te dienen. Een zienswijze is juridisch bindend, en biedt u de mogelijkheid om eventueel tegen de vaststelling van het bestemmingsplan in beroep te gaan bij de Raad van State. Enkel een inspraakreactie indienen biedt u deze mogelijkheid niet.

Toch is het wenselijk om al bij de inspraaktermijn te reageren op de bestemmingsplannen, zodat fouten in het plan zo snel mogelijk worden geconstateerd en vervolgens door de gemeente kunnen worden gecorrigeerd.

Wij adviseren u nog steeds dringend om zelf uw persoonlijk situatie te bekijken. Zowel nu bij de voorontwerpfase als straks in de ontwerpfase.

Hier kunt u de gegevens vinden voor het bestemmingsplan Nieuwe Niedorp, Winkel en Lutjewinkel. (http://www.hollandskroon.nl/leven/bekendmakingen_3285/item/week-28-voorbereiding-en-terinzagelegging-voorontwerp-bestemmingsplan-nieuwe-niedorp-winkel-en-lutjewinkel_7283.html)
Hier kunt u de gegevens vinden voor het bestemmingsplan ’t Veld, Oude Niedorp, Zijdewind - De Weel (http://www.hollandskroon.nl/leven/bekendmakingen_3285/item/week-28-voorbereiding-en-terinzagelegging-voorontwerp-bestemmingsplan-t-veld-oude-niedorp-en-zijdewind-de-weel_7277.html)