Winkeliers krijgen voorlichting over nieuw tientje

ingevoerd op 23-7-2014

Op 23 september introduceert de Europese Centrale Bank (ECB) het nieuwe 10-eurobiljet. Om er voor te zorgen dat winkeliers zich tijdig kunnen voorbereiden ontvangen zij informatiebrochures van de ECB. De brochure moedigt de winkels en kleine bedrijven aan om ervoor te zorgen dat hun bankbiljettensorteer- en detectieapparaten klaar zijn voor de verwerking van het nieuwe 10-eurobiljet.

Het 10-eurobiljet van de Europa-serie wordt op 23 september 2014 in omloop gebracht. Om ervoor te zorgen dat diegenen die voor hun werk contant geld verwerken, bekend zijn met het uiterlijk van het nieuwe bankbiljet en de echtheidskenmerken ervan, en deze informatie ook aan hun klanten kunnen doorgeven, zendt het Eurosysteem in juni brochures naar meer dan 3 miljoen winkels en kleine bedrijven in het gehele eurogebied.

Detailhandel Nederland raadt winkeliers aan zich tijdig voor te bereiden op de invoering van het nieuwe biljet. De informatie uit de ECB-brochure is hierbij zeer bruikbaar. De controle-apparatuur moet dus tijdig worden aangepast voor het nieuwe 10-eurobiljet. Ook staan in de brochures tips om de bankbiljetten gemakkelijk handmatig te controleren met de ’voel-kijk-kantel’-methode.

De verspreiding van de brochure is deze week in Finland en Estland van start gegaan en zal tegen eind juni ook Nederland bereiken.

Bent u al klaar voor het nieuwe tien euro biljet? Check het hier (http://www.nieuwe-eurobankbiljetten.eu/).

Bron: Detailhandel Nederland