Kennissessie: Wet Werk & Zekerheid en Grijs Verzuim

ingevoerd op 6-10-2014

Naast het ondernemen, wat je natuurlijk het liefst doet, zijn er steeds meer zaken waar je aan moet denken als werkgever. Wat getuigt van goed werkgeverschap? Hoe ga je om verzuim van je medewerkers? Hoe ga je om met toekomstige transitievergoedingen en wijzigingen in het aantal bepaalde tijdscontracten. Unique en MKB Nederland nodigen je uit voor een zeer waardevolle kennissessie op dinsdag 21 oktober 2014, waarin 2 thema’s centraal staan.

Waar: Hotel Hoorn, Westfriese parkweg 1, 1625 MA Hoorn
Wanneer: dinsdag 21 oktober 2014 van 13:00 uur tot 17:30 uur

Programma
13.00 Ontvangst met koffie & thee
13.30 Presentatie: Wet Werk & Zekerheid
In vogelvlucht nemen wij je mee in de nieuwe wet, we zullen daarbij stilstaan bij onder andere de transitievergoeding en de ketenbepaling per 1 juli 2015. De nieuwe wet kan invloed hebben op je personeelsbeleid, denk hierbij aan het aannemen van nieuw personeel, het aangaan van onbepaalde tijdscontracten, het ontwikkelen van je medewerkers zonder het primaire proces uit het oog te verliezen.
14:45 Pauze
15.00 Presentatie: Grijs Verzuim
We geloven dat verzuim niet op zichzelf staat, maar een interactie is tussen verschillende factoren binnen de organisatie en daarbuiten. We geloven sterk in een geïntegreerde aanpak, waarin het verzuimproces als onderdeel van het bedrijfsproces en de bedrijfscultuur wordt gezien. Preventie, verzuimbegeleiding en re-integratie liggen in het verlengde van elkaar, met nadruk op preventie, want ziekteverzuim kost nou eenmaal veel geld. Tijdens de presentatie zullen we jou als ondernemer handvatten geven hoe om te gaan met grijs verzuim.
16.15 De dag sluiten we met elkaar tijdens een borrel. Als je nog een casus wilt voorleggen, dan is dit het moment om in gesprek te gaan met de sprekers.
17.30 Einde

We willen je van harte uitnodigen bij deze sessie aanwezig te zijn. Wees er snel bij, het aantal plaatsen is beperkt.
Aanmelden kan via DEZE (https://docs.google.com/forms/d/1z6-Njt_hjkjS_sMj4y6dyH638AiSHX0s75eHlVEJVpY/viewform) link.

Bron: MKB Noord Holland