Informatiebijeenkomst open data

ingevoerd op 15-10-2014

De gemeente Hollands Kroon is constant bezig met het verbeteren en door ontwikkelen van haar dienstverlening. Wij doen dat graag op een open, transparante en innovatieve wijze. Het open beschikbaar stellen van onze data aan ondernemers, burgers en ontwikkelaars voldoet aan alle drie de kenmerken. Wij zijn van mening dat het beschikbaar stellen van onze data ervoor zorgt dat ontwikkelaars, eventueel door het toevoegen van data van andere partijen, nieuwe vormen van dienstverlening gaan ontwikkelen. Daarom hebben wij ervoor gekozen te beginnen met het beschikbaar stellen van data die gericht zijn op twee thema’s, namelijk het thema Recreatie & Toerisme en het thema Vastgoed. Per thema verwachten wij in eerste instantie ongeveer 8 a 10 datasets beschikbaar te stellen.

Recreatie & toerisme
Voor dit thema denken wij aan het beschikbaar stellen van data van wandel- en fietspaden, evenementen, brughoogtes, camperplaatsen, jachthavens, horeca etc. Dit wordt later verder uitgebreid. Een goed voorbeeld van het gebruik van open data is bijvoorbeeld in Wenen https://www.wien.gv.at/stadtplan/en/ (https://www.wien.gv.at/stadtplan/en/). Het doel is om de inwoners, recreanten en/of toeristen doelgerichtere informatie te bieden voor een nog leuker verblijf in onze gemeente.

Vastgoed
Hierbij denken we aan het beschikbaar stellen van alle objectgegevens, eigendommenlijst, plattegrond en kadastergegevens, verbruik- en gebruiksgegevens, huur- en verkoopprijzen en foto’s van de panden. Met het beschikbaar stellen van deze data willen we voorkomen dat panden onnodig leeg staan of slechts voor de helft gebruikt worden. Ook willen wij ongeveer 60 a 70 % van onze panden verkopen.

Informatiebijeenkomst
Graag nodigt de gemeente u uit om alle mogelijkheden verder toe te lichten. U bent van harte welkom op onze informatieavond op 12 november in het Atrium van het gemeentehuis, De Verwachting 1 in Anna Paulowna . Deze informatiebijeenkomst begint om 19:30 (zaal open 19:00 uur) en duurt tot 21:30 uur. Daarna is er , onder het genot van een drankje, de gelegenheid met elkaar te praten over dit boeiend onderwerp.

U kunt zich tot 5 november aanmelden voor deze bijeenkomst via het aanmeldformulier op www.hollandskroon.nl/open-data (http://www.hollandskroon.nl/open-data). U kunt daar ook aangeven of u met meerdere personen komt.

Bron: Gemeente Hollands Kroon