Stand van zaken omgevingsvisie

ingevoerd op 04-08-2015

Vorig jaar zomer is het kernteam gestart met het ophalen van input. Heel veel input. Zowel inwoners, bedrijven, instellingen, van de gemeente, raadsfracties, wethouders en de buurgemeenten hebben input geleverd. Hoe zien zij de toekomst van Hollands Kroon en waar liggen er kansen? Waar staan we nu als gemeente en waar zijn er verbeterpunten?

 

Alle input (ruim 1000 richtingen, ambities en suggesties) is vervolgens (gedeeltelijk) in verschillende scenario’s opgenomen. Om te controleren of de input goed vertaald is, zijn deze scenario’s teruggelegd op het online platform www.toekomsthollandskroon.nl waar iedereen op kon reageren.

 

Om het overzichtelijk te houden is in de scenario’s niet alle input meegenomen, maar vooral die aspecten, die de boventoon voerde bij de thema-avonden. Uiteindelijk zijn er ruim 5100 beoordelingen en 200 reacties binnengekomen. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het voorontwerp van de omgevingsvisie. Het voorontwerp wordt op 10 september aangeboden aan de raad, waarna er wederom hard gewerkt gaat worden aan het definitieve ontwerp. De planning voorziet in vrijgave van de ontwerp omgevingsvisie door de Raad in de raadsvergadering van 28 januari 2016. In de maand februari 2016 zal de ontwerp omgevingsvisie ter inzage liggen en kan een ieder een inspraakreactie geven. Deze inspraakreacties zullen verwerkt gaan worden en vervolgens zal de omgevingsvisie in mei 2016 worden vastgesteld door de Raad.

 

Ten slotte willen wij u meedelen dat vanwege persoonlijke omstandigheden Antoon Groot niet langer projectleider is van dit project. Hij heeft zijn taken overgedragen aan Myra van Munster. Voor vragen kunt u dan ook contact Myra opnemen via myravanmunster@hollandskroon.nl of via telefoonnummer: 0620045335.


Bron: Gemeente Hollands Kroon