MKB Noord-Holland opent AEX-beurs met winnaars OVNH

ingevoerd op 02-06-2016

AMSTERDAM – De winnaars van de 10e Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH), editie 2015-2016, hebben donderdag 2 juni samen met MKB Noord-Holland en de stuurgroepleden van de OVNH de Euronext beurs geopend. Op Beursplein 5 te Amsterdam werden respectievelijk GP Groot (Grootbedrijf), Zuiver (MKB Midden), Klaas Bart Hovenier (MKB Klein) en Gebr. Van ’t Hek (publieksprijs)ontvangen door de regiodirecteur van MKB-Nederland, Fabian Nagtzaam.

De jubileumeditie van de OVNH heeft alle records verbroken. Met ruim 1.000 aanwezigen was de zaal voor de eerste keer helemaal uitverkocht. Ook brachten meer dan 17.000 mensen hun stem uit voor de Publieksprijs, het hoogste aantal ooit. ,,Het evenement leeft enorm bij ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maar ook het grootbedrijf uit het Noord-Hollandse bedrijfsleven is zeer actief binnen de OVNH’’, aldus Nagtzaam.  ,,De parels uit de Noord-Hollandse economie kunnen eens per jaar hun glans laten zien en glimmen tijdens onze verkiezing, verder vertonen zij allen de Noord-Hollandse ondernemersmentaliteit; nuchter, hardwerkend met oog voor de omgeving en hun medewerkers”, sluit de regiodirecteur af.

Prijzenpakket
Alle partners van de OVNH brengen een deel in het prijzenpakket welke de winnaars –buiten de eeuwige roem en media aandacht, na afloop krijgen toebedeeld. MKB Noord-Holland gaat sinds een aantal jaar namens de OVNH met de winnaars naar de Euronext beurs alwaar de AEX is gezeteld en opent daar onder toeziend oog van het management van Euronext Amsterdam de beurs middels de welbekende gongslag. De gehele ceremonie is dagelijks live te volgen via de landelijke TV-zender RTL-Z.

De winnaars
GP Groot uit Heiloo is met meer dan 700 medewerkers actief is in drie marktsegmenten: inzameling en recycling, brandstoffen en oliehandel, en infra en engineering. Hun credo is ‘van afval naar grondstoffen en energie’. Zuiver uit Westzaan is hét Nederlandse interieurmerk van dit moment, met een ruime collectie verrassend betaalbare meubelen, verlichting en accessoires. Interieurproducten die altijd in het teken staan van de laatste modetrends. Klaas Bart Hoveniers uit Winkel creëert en realiseert tuinen met een perfecte balans tussen mens, groen en natuur. Winnaar van de Publieksprijs, Gebr. Van ’t Hek uit Beemster, vergaarde 25% van de publieksstemmen. Op de dertig finalisten is een recordaantal van 17.118 stemmen uitgebracht via het online stemformulier.

Erkenning
De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van ruim € 5.000. Een compilatie van beelden van de finale-avond is te vinden op: www.ovnh.nl (http://www.ovnh.nl). Beelden van de beursopening zijn terug te zien via: www.aex.nl (http://www.aex.nl).

Bron: MKB Noord-Holland