Fraudeurs sturen valse e-mail over digipas bij SNS Bank

ingevoerd op 06-09-2016

Oplichters hebben een e-mail verstuurd die afkomstig lijkt te zijn van de SNS Bank. In deze e-mail proberen zij klanten hun digipas, het apparaatje waarmee klanten kunnen internetbankieren, naar hen te laten opsturen. De oude pas zou binnenkort niet meer bruikbaar zijn. Als een digipas in handen van criminelen valt, kunnen zij mogelijk op de bankrekening inbreken. Wie deze e-mail ontvangt, moet zijn pas dus niet opsturen! Stuur de e-mail door naar valse-email@fraudehelpdesk.nl en verwijder die daarna.

Hieronder staat de volledige e-mail waarin de fraudeurs erg klantvriendelijk overkomen, een fijne aanbieding doen en handig ingaan op een maatschappelijk goed liggend fenomeen als recyclen, om zo vertrouwenwekkend op de klant over te komen.

 

Beste klant,

Uit ons systeem is gebleken dat u nog steeds geen gebruikt maakt van de nieuwe Digipas 2.0. De Digipas 2.0 is de opvolger van de normale Digpas die u momenteel bezit. SNS Bank biedt haar klanten een zo veilig mogelijke virtuele omgeving aan om bankzaken te doen met maximaal gebruiksgemak. De oude Digipas speelt hierbij een belangrijke rol, maar biedt niet altijd de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid die we voor onze klanten nastreven. De nieuwe Digipas 2.0 maakt gebruik van nieuwe technologieën en biedt nu en in de toekomst meer mogelijkheden.

DIGIPAS 2.0
De nieuwe Digipas 2.0 maakt gebruik van een ingebouwde camera. Door het scannen van een kleurcode logt u in op uw Mijn SNS en ondertekent u ook u betaalopdrachten. Bij betalingen via de SNS Mobiel Bankieren app heeft u in sommige gevallen ook de nieuwe Digipas 2.0. Voor een goede scan houdt u de Digipas 2.0 vijftien tot twintig centimeter van het scherm. Vervolgens ziet u op de Digipas 2.0 wat u ondertekent.

RECYCLEN
In Nederland zijn miljoenen mobiele telefoons, tablets, e-readers, mp3’s en laptops in gebruik. Naast de toestellen die in gebruik zijn, ligt er een groot aantal ongebruikt of defect, ergens in de kast. Uiteindelijk komen deze ongebruikte/defecte apparaten terecht in het milieu. Deze apparaten inclusief de batterijen bevatten elementen die, als ze niet op de juiste manier verwerkt worden, schade aan het milieu aanrichten. Daarom is het belangrijk dat deze elementen op verantwoorde wijze worden verwijderd om het milieu zo min mogelijk te belasten. Wij zijn een campagne begonnen met een recycle inleverpunt. Dor uw verouderde digipas op te sturen voor recycle ontvangt u uw nieuwe digipas volledig gratis.

AANVRAAG
Alle oude Digipassen zullen over 5 dagen gedeactiveerd worden. U kunt dan geen gebruik meer maken van de oude Digipas. De nieuwe Digipas 2.0 (t.w.v. 34,99EUR) is geheel gratis als u mee doet aan de bovenstaande actie. De nieuwe digipas kunt u hier aanvragen.

Vraag uw Digipas 2.0 nu aan


VOORDELEN
• meer gebruiksgemak door scannen van kleurcodes
• minder gegevens invoeren dan met de oude Digipas
• veilig online bankieren

SCHERMWIJZIGINGEN
• inlogscherm van Mijn SNS
• registratie en signeerscherm van SNS Mobiel Bankieren
• signeerscherm van de SNS betaalomgeving van iDEAL
• signeerscherm van de betaalomgeving voor creditcards van SNS

BEZORGING
Na dat uw aanvraag verzonden is en door een SNS medewerker goed gekeurd is krijgt u uw Digipas 2.0 thuis toegestuurd. U ontvangt een sms met de tijdstip van bezorging.
Uw Digipas 2.0 wordt geleverd door PostNL.

 

Met vriendelijke groet,
SNS Bank

 

Bron: MKB Nederland