Ontwikkeling Winkelhart & ’t Hoefje Nieuwe Niedorp

BGN Nieuws van 05-10-2022

KWS Infra voert vanaf mei 2022 tot en met juni 2023 werkzaamheden uit aan de Trambaan, rondom het Winkelhart, het Hoefje en de Nieuwe Niedorperweg. Vanaf maandag 10 oktober 2022 starten wij met de werkzaamheden ter plaatse van de andere zijde van het winkelcentrum. Zie bovenstaande kaartjes

Aanleiding
KWS Infra voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Hollands Kroon. Het gebied rondom het winkelcentrum wordt heringericht en door een reconstructie van het Hoefje wordt de aansluiting van het Hoefje op de Trambaan afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Hierdoor zal bevoorrading van bedrijven in het Winkelhart vanaf de Boomgaardweg gaan plaatsvinden.

Wat gaat er gebeuren
Om de werkzaamheden rondom het winkelcentrum te kunnen uitvoeren en de bereikbaarheid van bedrijven en parkeerplaatsen te kunnen waarborgen, voeren wij onze werkzaamheden in verschillende fases uit. Vanaf 10 oktober tot en met 4 november werken wij aan de parkeerplaats nabij het winkelhart, zoals in bovenstaande afbeelding weergegeven. In overleg met de ondernemers is gekozen voor een andere aanpak, waarbij de volledige parkeerplaats in een keer opengebroken en weer bestraat wordt, waardoor de uitvoeringsduur is verkort naar 4 weken.

 Zie bovenstaand Figuur 1: fase 6 10 oktober – 4 november

Wat betekent dit 
Tijdens de werkzaamheden wordt het werkvak en de parkeerplaatsen daarbinnen afgesloten. De bedrijven grenzend aan het werkvak blijven wel bereikbaar voor winkelend publiek. Daarnaast blijft een deel van het parkeerterrein ook bereikbaar voor evt. leveranties die niet via het achter de winkels gelegen laad/los hof geleverd kunnen worden.

Wij werken tussen 07:00 en 17:00. Binnen deze periode kunt u geluiden horen door onze werkzaamheden. Wij streven ernaar om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, maar enige hinder is niet te voorkomen. Wij vragen om uw begrip daarvoor.

Planning
Op maandagochtend 10 oktober wordt gestart met de werkzaamheden. Wij streven er naar om dit werkvak 4 november af te ronden, waarbij ook de deklaag van het asfalt al aangebracht zal worden.
Actuele informatie over de planning en voortgang van het project vindt u in onze KWS app. De volledige planning van het project is weergegeven in Figuur 2: project planning.

Verdere informatie
Meer informatie over het project vindt u op de website van de Gemeente Hollands Kroon https://www.hollandskroon.nl/ontwikkelen/projecten/ontwikkelingen-winkelhart-niedorp (https://www.hollandskroon.nl/ontwikkelen/projecten/ontwikkelingen-winkelhart-niedorp). Of volg het project ‘Ontwikkeling Winkelhart & ’t Hoefje Nieuwe Niedorp’ in de KWS app voor meer informatie over het project en om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden en planning. Indien u vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen via de KWS app of via tmolenaar@kws.nl (mailto:tmolenaar@kws.nl). Daarnaast kunt u indien gewenst een persoonlijke afspraak inplannen en bent u welkom tijdens het inloopspreekuur iedere woensdag tussen 14:00 en 14:45 ter locatie van Hoefje 29.

figuur 1 10 oktober - 4 november figuur 1 10 oktober - 4 november
figuur 2 projectplanning figuur 2 projectplanning