Onderhoud Hartweg

Werkzaamheden starten begin 2024 t/m juni 2024

Afgelopen week is de BGN geïnformeerd over de voorgenomen planning voor het onderhoud van de Hartweg door projectleider Niels Groen van de Gemeente Hollands Kroon. 

Begin 2024 dient er gestart te worden met de aanpassingen / onderhoud aan de Hartweg. Dit omvat o.a.

De reconstructie van de Hartweg bestaat uit het herstellen van de slechte plekken in het asfalt. Op plekken waar het nodig is, komt een nieuwe asfalt toplaag. Bij de Valbrugweg en Oosterweg wordt een fietsoversteek gemaakt zodat fietsers in twee keer kunnen oversteken. Ook komt er een inhaalverbod. De markering wordt ook aangepast. Aan de Hartweg worden geen grasstenen aangebracht maar de weg wordt richting het zuiden en lokaal bij Hartweg 15 richting het noorden verbreed naar 7,5 meter.

 

De BGN heeft in een vroeg stadium al aangegeven dat de bereikbaarheid van het Winkelerzand een prioriteit dient te zijn. Dit is door de gemeente opgepakt en kenbaar gemaakt aan Strukton Civiel welke de uitvoerder is voor dit project. 

In de laatste communicatie hebben wij verder aangegeven dat dit nog belangrijker is, aangezien tijdens deze periode er ook door de provincie NHN wordt gewerkt aan het traject Verlaat - Langereis. Deze is gedurende dezelfde periode afgesloten. 

Onder dit bericht vind u een link naar de bewonersbrief die wij ook hebben ontvangen. Verdere info is beschikbaar middels de link hieronder naar de gemeentelijke site. 

 

DSC_0045 DSC_0045