Bedrijvengroep Niedorp organiseerde overvaltraining tijdens ledenvergadering

ingevoerd op 17-10-2013

Dinsdagavond 8 oktober werd er weer een ledenvergadering gehouden van de Bedrijvengroep Niedorp. Deze werd gehouden op locatie bij ons lid Fixet Winkel aan de Zandwilg 22 op industrieterrein Winkelerzand.

Er werd bij Fixet een bedrijfsbezoek gebracht waarbij de collega leden een kijkje kregen in de bedrijfsfilosofie. Tijdens de rondleiding door de Fixet werd er door hen extra aandacht gegeven aan veiligheidsmaatregelen. De leden van de Bedrijvengroep werden zeer gastvrij ontvangen en ook de ledenvergadering vond plaats bij Fixet. Tijdens de ledenvergadering werden de vijf genomineerden voor de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar bekend gemaakt. Wie de genomineerden zijn kunt u lezen in dit artikel (http://www.bedrijvengroepniedorp.nl/nw-24808-7-3492816/nieuws/de_bedrijvengroep_niedorp_kiest_wederom_ondernemer_van_het_jaar.html).

Tevens eindigde de avond met een overvaltraining die werd gegeven door Samen Veilig Ondernemen. Van te voren werd door hen bekeken welke bedrijven er aanwezig zijn en daarop pasten zij hun programma van de overvaltraining aan. Tijdens de overvaltraining werd er o.a. aandacht besteedt aan bedrijfsbeveiliging en hoe te handelen bij een overval. Vervolgens werden er met behulp van een acteur een aantal overvalssituaties nagespeeld. Ondanks het feit dat het in scene was gezet maakte dit een diepe indruk op de aanwezigen.

Er werd o.a. gevraagd naar het signalement wat natuurlijk steeds weer anders was. Wij hopen dat het ons allemaal niet overkomt. En de ruim 45 aanwezigen weten nu in ieder geval hoe te handelen bij een overval en de kans op een overval zo klein mogelijk te maken. 

Heeft u onze avond gemist? De stichting Samen Veilig Ondernemen geeft overal in het land gratis overvaltrainingen. U kunt hier de hier de link naar het schema vinden (https://samenveiligondernemen.nl/nc/trainingen/item/training/overvaltraining/). Overigens was week 41, de week waarin de ledenvergadering werd gehouden, landelijk gezien de week van de veiligheid. Dit is te vinden op www.deweekvandeveiligheid.nl (http://www.deweekvandeveiligheid.nl).