Let op valse e-mails!

ingevoerd op 21-09-2017

Na de vakantie zijn ook de fraudeurs weer op volle sterkte actief. Wij begrijpen niet dat mensen zo slecht kunnen zijn. Maar internetfraude en valse facturen zijn gewoon een businessmodel. Diegene die de Cybercrime avond van onze vereniging hebben bezocht weten dat als geen ander.

Daarom hier tip 5 van de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/tips/veilig-internetten/) uitgelicht over veilig internetten.

5. Open geen (onbekende) berichten en bestanden
Als u in uw inbox een bericht ontvangt met een bijlage, (ingekorte) hyperlink of verzoek om in te loggen op een systeem, ga hier niet op in. Verwijder het bericht.

Er zijn nu zelfs op pakketdienst lijkende bedrijven actief waarbij je een link moet invullen om het pakketje te krijgen. Ook op het secretariaat ontvingen wij deze mail. Toevallig gericht aan een slapende stichting dus dat wekte argwaan. Bij onderzoek bleek dat het bedrijf niet bestaat, het adres niet bestaat en de domeinnaam zelfs geen website heeft. Dus dat je daar ook nooit terecht zult komen.

Raadpleeg bij twijfel altijd de Fraudehelpdesk (https://www.fraudehelpdesk.nl/) of het bekend is. Maak anders een melding en ga nooit zomaar ergens op klikken!

Plaatje Lid van gemaakt van Sticker Plaatje Lid van gemaakt van Sticker
KVO_logo_groot KVO_logo_groot
Logo_groen Logo_groen