Denk mee met de nieuwe woonvisie

BGN Nieuws van 12-06-2020

Gemeente Hollands Kroon nodigt alle inwoners van harte uit om mee te denken en advies te geven over wonen in Hollands Kroon. Ook benaderen zij actief partijen waarvan zij weten dat ze al veel doen op het gebied van wonen en/of daar belang bij hebben; bouwbedrijven, makelaars, architecten, projectontwikkelaars, wooncorporaties, huurdersverenigingen, dorpsraden en zorgorganisaties (onze woonpartners). 

Met de kennis en de ervaring van de inwoners en partnerorganisaties willen zij de kwaliteit van de woonvisie versterken. De uitkomsten op dit platform worden gedeeld met de gemeenteraad en helpen uiteindelijk de gemeenteraad om goed onderbouwd de juiste keuzes te maken. Op de info pagina leggen zij uit wat een woonvisie precies is, voor wie deze belangrijk is en geven wij ook antwoord op andere vragen.

Woningmarkt in Hollands Kroon
Om een actueel beeld te krijgen van wat er precies speelt op de woningmarkt hebben zij eind 2019 een Woningmarktonderzoek laten uitvoeren. Zij vinden het belangrijk dat iedereen over dezelfde informatie beschikt. In de vorige stap kunt u deze rapportages inzien, deze vormen de toelichting en verklaren de gekozen thema’s in deze stap.

Thema’s
Voor een duidelijke en concrete woonvisie willen z keuzes maken. Op basis van het onderzoek en onze ervaring hebben wij drie thema’s uitgekozen waarop we de komende jaren de focus willen leggen. Maar wellicht heeft u een ander thema waarvan u denkt dat we daar actief op zouden moeten inzetten. Gebruik daarvoor het ‘Focus op …?’ onderaan de pagina op de website www.denkmee.hollandskroon.nl. .

Thema 1: Focus op bouwen.
Thema 2: Focus op ouderen.
Thema 3: Focus op jongeren en starters.
Natuurlijk zijn er naast bovenstaande drie thema’s nog andere specifieke onderwerpen die altijd terugkomen in een woonvisie. Bijvoorbeeld de ruimtelijke mogelijkheden en randvoorwaarden voor woningbouw en de verduurzaming van de woningbouw. Deze onderwerpen komen terug in het eerste concept van de woonvisie. Deze is in de tweede ronde van participatie, stap 4 op de tijdlijn, voor u inzichtelijk. 

In Hollands Kroon geldt voor zowel de thema’s als de aanvullende onderwerpen het ‘ja, mits’ principe. We staan altijd positief tegenover nieuwe initiatieven en willen samen kijken hoe deze gerealiseerd kunnen worden.   

Lees verder op de website www.denkmee.hollandskroon.nl (http://www.denkmee.hollandskroon.nl). 

Bron: Gemeente Hollands Kroon (http://www.denkmee.hollandskroon.nl. )

plaatje hollands kroon plaatje hollands kroon