Geldmaat sealbagautomaten

BGN Nieuws van 23-10-2020

De overname van de sealbagautomaten door Geldmaat is onlangs van start gegaan. Voor ondernemers heeft deze overname een aantal voordelen. 
Omdat ondernemers niet langer gebonden zijn aan de sealbagautomaat van de eigen bank waarmee zij een contract hebben afgesloten, krijgen veel ondernemers meer automaten tot hun beschikking dan voorheen. En het betekent ook dat de ondernemer niet speciaal naar een automaat van de eigen bank hoeft te zoeken. 

Aanpassing van de automaten
Een aantal sealbagautomaten blijft op dezelfde plek zitten, een aantal verplaatst Geldmaat. Geldmaat streeft ernaar om de automaten gelijkmatig over Nederland te verspreiden. 
Als Geldmaat een sealbagautomaat weghaalt of verplaatst dan laten ze dat een aantal weken van tevoren weten door middel van een sticker op de automaat. 

Openingstijden
De sealbagautomaten van Geldmaat zijn iedere dag van 07:00 tot 23.00 uur geopend en je kunt er ook in het weekend terecht. Alle locaties en openingstijden staan bovendien overzichtelijk op de locatiewijzer op de website van Geldmaat. Op de locatiewijzer (https://www.locatiewijzer.geldmaat.nl/) zie je ook direct of een automaat buiten werking is. 
Behalve dat de ondernemer de sealbag straks afstort in een sealbagautomaat van Geldmaat, verandert er verder bijna niets. Het sealbagcontract blijft gewoon bij de eigen bank lopen en ook het vooraanmelden gebeurt via de eigen bank. 
Alle vragen over het sealbagcontract of over het gestorte bedrag kan de ondernemer aan de eigen bank stellen. Vragen specifiek over de  sealbagautomaat beantwoordt Geldmaat. Geldmaat beheert het automatenpark en heeft geen inzicht in de rekening van een ondernemer. 

Overigens werken alle Geldmaat sealbagautomaten op dezelfde manier. Kijk hier (https://www.datocms-assets.com/8043/1600256430-handleiding-storting-sealbagautomaat.pdf) voor een uitleg over de werking van de sealbagautomaat. Maak je nog geen gebruik van sealbags, maar wil je dat wel gaan doen? Raadpleeg dan de website van jouw bank voor meer informatie over het afsluiten van een sealbagcontract.

Bron: Geldmaat (https://www.geldmaat.nl/geldautomaten/sealbags/)

Geldmaat afbeelding sba Geldmaat afbeelding sba