Blijf Alert, Campagne tegen fout geld

BGN Nieuws van 12-03-2021

Het ministerie van Justitie en Veiligheid is op 10 maart de campagne ’Blijf Alert’ gestart om ondernemers te waarschuwen voor fout geld. De campagne wil ondernemers alert maken op signalen die wijzen op pogingen van criminele inmenging en de risico’s van criminele investeringen in hun bedrijf. Door de coronacrisis verkeren veel bedrijven in zwaar weer. Het risico ligt op de loer dat malafide investeerders daarvan misbruik willen maken en proberen hun crimineel verdiende geld wit te wassen. De campagne wijst bijvoorbeeld op de gevaren van zogenaamde ’hulp’ van criminelen en dubieuze aanbiedingen en roept op om verdachte situaties te melden en in gesprek te gaan over mogelijke acties. Hierbij wordt verwezen naar politie (wijkagent) of Meld misdaad anoniem (M). 
VNO-NCW en MKB-Nederland zijn net als een aantal brancheorganisaties mede-initiatiefnemer van de campagne. Ze wijzen wel op het probleem dat RVO achterloopt met uitbetaling van de steunpakketten. Ondernemers in nood kunnen daardoor niet beschikken over de beloofde financiële overheidssteun.
  » Kijk op de website van CCV voor meer informatie over deze campagne (https://hetccv.nl/onderwerpen/corona-en-veiligheid/blijf-alert/)

Bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid (https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-justitie-en-veiligheid/nieuws/2021/03/10/campagne-%E2%80%98blijf-alert%E2%80%99-waarschuwt-ondernemers-voor-fout-geld)

logo ministerie justitie en veiligheid logo ministerie justitie en veiligheid