Enquête behoefte Bedrijventerreinen - Winkelerzand

BGN Nieuws van 14-05-2021

De provincie heeft onderzoek laten doen naar de behoefte aan bedrijventerreinen en kantorenlocaties in de regio’s West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Alkmaar. (Samen Noord-Holland Noord) De provincie streeft naar evenwicht tussen vraag en aanbod van bedrijventerreinen en kantorenlocaties (werklocaties). Als er een tekort is aan locaties dan hebben ondernemers onvoldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Een overschot kan juist leiden tot leegstand en kwalitatieve achteruitgang van bestaande werklocaties. De gemeenten gebruiken de uitkomsten als basis voor het actualiseren van de regionale afspraken over de ontwikkeling van werklocaties. Het volledige rapport kunt u hier vinden (https://www.noord-holland.nl/Onderwerpen/Economie_Werk/Bedrijventerreinen_Kantoren/Publicaties/Rapportage_Behoefteraming_werklocaties_Noord_Holland_Noord_2020).

Lokale Bedrijventerreinen noodzakelijk.

De Bedrijvengroep Niedorp (gesteund door de OFHK) is van mening dat lokale bedrijventerreinen vaak de ”kraamkamers” zijn van de groei en doorgroei van bedrijven. Voldoende aanbod van bedrijventerrein van voldoende kwaliteit is van groot belang voor de ontwikkelingskansen voor het bedrijfsleven. De ruimte voor startende ondernemers en dorpsgebonden ondernemers moet daarbij zeker niet uit het oog verloren worden.

Winkelerzand in principe vol

Het laatste stuk van Winkelerzand is al weer enige tijd nagenoeg vol en ook binnen het hele Bedrijventerrein Winkelerzand is eigenlijk ook geen herstructurering meer mogelijk. Wij willen als Bedrijvengroep dan ook graag een inventarisatie maken van de behoefte aan Bedrijventerrein in ons gebied.

Via deze link treft u een enquête aan. (https://forms.office.com/r/Bd5afTufB6) Wij verzoeken u die in te vullen. In eerste instantie is deze verspreid onder leden van de Bedrijvengroep Niedorp. Maar voel u vrij om deze ook aan niet-leden en potentiële starters te delen. De resultaten zullen anoniem worden verwerkt. Wel heeft u de mogelijkheid om uw gegevens op te geven zodat wij u bij vragen kunnen bereiken. Wij vragen u de enquête uiterlijk 29 mei 2021 in te vullen.

Alvast heel hartelijk bedankt voor uw medewerking!

Logo_groen Logo_groen