Uitreiking Ondernemer van het Jaar 2021 - Deel 1

BGN Nieuws van 07-01-2022 - Bron foto's: www.pewinieuws.nl

Bron foto’s: Pewinieuws.nl (https://www.pewinieuws.nl)

Op 6 januari 2022 werd op een speciale digitale manier de winnaar van der verkiezing Ondernemer van het Jaar 2021 bekend gemaakt. Normaliter gebeurt dit altijd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp maar gezien de corona maatregelen waren wij genoodzaakt om het op een andere manier te doen. Vanuit de studio in Broek op Langedijk praatte de voorzitter Paul de Jong het programma aan elkaar terwijl een liveteam met bestuursleden Robert Wijn en Marije Boon in een Volkswagen T1 onderweg was langs de starter en de genomineerden. Met het liveteam was behalve het Camerateam ook onze razende reporter Peter Wittekoek van Pewinieuws.nl onderweg.

De spanning werd gedurende de avond opgebouwd. Allereerst werden de drie genomineerden samen in beeld gebracht zodat iedereen hen natuurlijk duidelijk kon zien.

Als eerste werd vervolgens de startersprijs uitgereikt. Sharon Vink van Sharon Vink Chocolatier (https://www.sharonvinkchocolatier.nl/) uit Winkel werd niets vermoedend overvallen door het liveteam. Samen met Mark Tas van de Rabobank Kop van Noord-Holland (https://www.rabobank.nl/lokale-bank/kop-van-noord-holland?page-size=5) die de Rabobank Startersprijs overhandigde. Uiteraard werd Sharon ook weer in de uitzending terug gehaald zodat zij kon vertellen hoe verrast zij was maar uiteraard ook over haar bedrijf kon vertellen.

Hierna werd er weer geschakeld naar Paul de Jong in de studio in Broek op Langedijk. Tijdens de rit van het liveteam naar de genomineerde die de derde prijs ging winnen werd er geschakeld met Constance Veldman van Belevingsboerderij Veldzicht Hoeve (https://www.veldzichthoeve.nl/). Constance had in 2019 de startersprijs gewonnen. En uiteraard vertelde zij hoe ze dit afgelopen jaar had ervaren.

Vanuit de studio werd vervolgens Theo Meskers (wethouder EZ van Hollands Kroon (https://www.hollandskroon.nl/)) van de onafhankelijke jury geïnterviewd. Samen met Jeanette de Boer-Visser (voorzitter OFHK (https://www.ofhk.nl)) en Jeroen Noot (Greenport NHN (https://www.greenportnhn.nl/)) vormde hij dit jaar de jury.

Het liveteam was inmiddels aangekomen bij de eerste genomineerde. De derde prijs ging naar Koks Tweewielers (https://www.kokstweewielers.nl/) uit Nieuwe Niedorp. Alex Koks en Inge Stork werden uitgebreid gefeliciteerd en uiteraard werden zij in de bloemen gezet en zij kregen het bijbehorende certificaat en ondernemerspakket overhandigd.

Na deze felicitaties werd er weer over geschakeld naar de studio voor een interview met Alex en Inge waarbij natuurlijk het liveteam onderweg ging naar de nummer twee.

Tijdens het interview werd ook gemeld wat de jury over Koks Tweewielers had vermeld:
”Bij Koks Tweewielers arriveren we in een winkel, waar nuchter ondernemerschap de boventoon voert. En optimaal wordt geprofiteerd van de hernieuwde populariteit van de fiets. Hier worden hoofd- en bijzaken uit elkaar gehouden. Merken die te veel rompslomp geven, zijn uit de showroom verdwenen. Het lidmaatschap van een franchiseformule is beëindigd om een volledig eigen profiel te kunnen hebben. En met de verhuizing naar een prominente zichtlocatie in het uitgebreide winkelhart heeft het bedrijf een A-locatie bemachtigd. Het samenspel met zijn partner maakt dat Alex er een super-efficiënte bedrijfsvoering op nahoudt Klanten krijgen in de nieuwe winkel nog meer aandacht. De aankoop van de fiets, een hele investering inmiddels, wordt afgerond aan de koffietafel. Elke afstand wordt zo weggenomen. Het pand is voorbereid op verdere groei en het leidt geen twijfel dat Koks Tweewielers deze generatie overleeft.” 

Lees hier verder het tweede deel (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/nw-24808-7-3972611/nieuws/uitreiking_ondernemer_van_het_jaar_2021_-_deel_2.html?page=1) van de uitreiking.

 

IMG_5566aa IMG_5566aa
IMG_5569aa IMG_5569aa
IMG_5583aa IMG_5583aa
IMG_5586aa IMG_5586aa
IMG_5595aa IMG_5595aa
IMG_5600aa IMG_5600aa
IMG_5619aa IMG_5619aa
IMG_5622aa IMG_5622aa