Uitreiking Ondernemer van het Jaar 2021 - deel 2

BGN Nieuws van 07-01-2022 Bron foto's: www.pewinieuws.nl

Bron foto’s: Pewinieuws.nl (https://www.pewinieuws.nl)

Inmiddels was het liveteam aangekomen bij de volgende genomineerde. Robert Wijn en Marije Boon deden hun best om nog niet teveel prijs te geven van de locatie waar ze waren aangekomen. Inmiddels bleek het te gaan om de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Daar belden ze aan bij de tweede prijswinnaar Nieuwe Niedorp aan Zee. (https://www.nieuwe-niedorp-aan-zee.nl/) Een bijzonder ondernemer die van het afgelopen jaar slechts drie maanden echt open had kunnen zijn. Ook zij ontvingen de felicitaties, ondernemerspakket, het certificaat en natuurlijk de bloemen uit handen van het liveteam Robert Wijn en Marije Boon. En werden er natuurlijk diverse foto’s gemaakt.

Ondertussen werd er geschakeld in de studio met de winnaar van 2019 Marco van der Geest van Loonbedrijf K van der Geest uit Lutjewinkel. Marco had het vooral een eer gevonden en een stuk waardering voor het dagelijks werk.

Marco Roodzant en Brigitte Voss waren inmiddels zo ver om ook weer achter de laptop te verschijnen en zodoende hun eerste reactie aan Paul de Jong in de studio te geven. Zij hebben natuurlijk geen makkelijke periode achter de rug met zo’n lange sluiting. Maar ze waren heel blij met hoe warm Niedorp hen heeft omarmd. Wat ook in de nominatie was gekomen. Het feit dat Laura nu had gewonnen ”kostte hem wel een taart”. 

Uiteraard werd hen ook vertelt wat de jury over hun bedrijf had gemeld:
”Een heel ander verhaal is Niedorp aan Zee. Goede restaurants zijn -gelukkig- geen uitzondering in Hollands Kroon. Wij hopen dat ze stand kunnen houden in deze corona-tijd. Maar werkelijk markante ondernemers zijn dunner gezaaid. Tot deze categorie behoort Marco. Een begaafde gastheer, dat om te beginnen. Maar ook een opvallende persoonlijkheid met een enerverende levensloop. Als jonge starter was hij al snel succesvol. Maar door tragische familieomstandigheden gedwongen moest hij andere wegen te volgen. En hoewel zijn keuzes niet altijd de juiste waren, kreeg niets hem eronder en maakt hij in de dubbelrol chef/gastheer in Nieuwe Niedorp aan Zee opnieuw naam met een onderscheidend restaurant. Bovendien legt hij de ondernemende creativiteit aan de dag die nodig is om in deze coronatijd te overleven”.

Het liveteam was inmiddels aangekomen bij de winnaar Paramedisch Centrum Niedorp (https://www.fysio-niedorp.nl/). Met luid getoeter reden ze daar de parkeerplaats op en werden uiteraard met luid gejuich ontvangen. Laura Zwemmer ontving de felicitaties, het ondernemerspakket, het certificaat en de bloemen weer uit handen van Robert Wijn en Marije Boon. En kreeg als kers op de taart ook nog eens de super zware wisselbokaal. Deze zal ongetwijfeld een prominente plek krijgen in de praktijk.

Alle zoom deelnemers konden volop meegenieten van de feestelijkheden. Zo ging de confetti de lucht in en werd er zelfs een fles champagne gechambreerd.

Gelukkig kon Laura ook nog even de tijd en rust vinden om achter de laptop te schakelen naar de studio zodat Paul de Jong haar o.a. kon bevragen wat er door haar heen ging.

En natuurlijk was er voor haar ook een mooi jury commentaar. Maar bovenal had zij een grote meerderheid van de stemmen gekregen van zowel de leden van de Bedrijvengroep als het publiek.

”Het Paramedisch Centrum is een bijzondere formule, die je vooral in stedelijke agglomeraties tegenkomt. Dat het hier is gelukt, mag worden toegeschreven aan het groot enthousiasme en slim ondernemerschap van Laura Zwemmer. Het centrum maakt een gecontroleerde indruk en door de comfortabele behandelruimten voelen mensen zich hier ongetwijfeld thuis. De centrale ligging en goede toegankelijkheid dragen ook bij aan de eigentijdse uitstraling van het pand. Laura heeft hier iets neergezet dat voor de inwoners van Niedorp van betekenis is en een bijdrage levert aan een goede gezondheidszorg. Dit is één van de pijlers waarop een gemeenschap kan groeien. Haar motto: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”. Ongetwijfeld een inspiratie voor startende ondernemers”.

Ook dit jaar was de onafhankelijke jury weer onder de indruk van de kwaliteit van de genomineerden. Deze top bedrijven laten zien dat Niedorp een belangrijke bijdrage levert aan Hollands Kroon.

Na deze feestelijkheden werd de uitzending afgesloten. De Bedrijvengroep Niedorp is trots op alle winnaars. En heel blij dat er op deze bijzondere wijze toch een prachtige uitreiking van de Ondernemer van het Jaar 2021 kon plaats vinden. Natuurlijk hopen we bij een volgende editie iedereen weer te kunnen ontmoeten op de Nieuwjaarsreceptie. Maar op deze manier werd het evengoed een groot feest in Niedorp. Wij hoorden zelfs dat het nog lang onrustig bleef op diverse plekken ....

Bekijk hier deel 1 (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/nw-24808-7-3972610/nieuws/uitreiking_ondernemer_van_het_jaar_2021_-_deel_1.html?page=0)van dit verhaal terug. Of schakel door naar De volgende dag (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/nw-24808-7-3972613/nieuws/ondernemer_van_het_jaar_2021_-_de_volgende_dag.html)

IMG_5629aa IMG_5629aa
IMG_5639aa IMG_5639aa
IMG_5645aa IMG_5645aa
IMG_5651aa IMG_5651aa
IMG_5661aa IMG_5661aa
IMG_5669aa IMG_5669aa
IMG_5692aa IMG_5692aa
IMG_5698aa IMG_5698aa