Uitnodiging ledenbijeenkomst 2 maart 2022 – bedrijfsbezoek bij Triflor BV

BGN Nieuws van 04-02-2022

Hierbij willen wij u van harte uitnodigen voor de ledenbijeenkomst van de Bedrijvengroep Niedorp op woensdag 2 maart 2022. Aanvang 18.30 uur. Wij zijn deze keer te gast bij ons lid Triflor BV, Tulpenkade 1 te Oude Niedorp.

Het broeiseizoen is in volle gang, er wordt gebost met de robotmachines. Daarnaast is er de afgelopen jaren een heel stuk nieuwbouw bijgekomen. 

Bij Triflor BV is er de afgelopen jaren veel veranderd. Des te interessanter om er weer eens een kijkje te nemen. Hoe leuk is het om bij uw collega ondernemer binnen te mogen kijken?!

Het familiebedrijf Triflor is in 1965 door Henk van Dam gestart als een tulpenbroeierij en is sindsdien door de 2e en ondertussen ook 3e generatie doorontwikkeld naar een allesomvattend tulpenbedrijf.  Van veredeling en teelt tot export en broei, Triflor doet het allemaal!

De liefde voor de tulp is al jarenlang de motor voor alles wat zij doen bij Triflor; vanaf de eerste tulpen gebroeid in 1965 tot aan het telen van 260 hectare bollen nu. Die liefde ziet u terug in de kwaliteit van de bollen en bloemen!

Een paar leuke weetjes over het Triflor BV:
- In de broeierij produceren zij ruim 30 miljoen tulpen die beschikbaar zijn in 115 verschillende soorten (broeiperiode is van september t/m moederdag in mei)
- Er worden ongeveer 130 hectare tulpen geteeld in Nederland, 20 hectare in Frankrijk en nog 110 hectare in Nieuw-Zeeland
- Jaarlijks worden er rond de 85 miljoen bollen vanuit Nederland en 60 miljoen bollen vanuit Nieuw-Zeeland geëxporteerd
- Het is dit seizoen mogelijk om bossen tulpen te halen bij de Tulpenboetiek die u vindt bij de ingang/poort van Triflor

Programma:
Om 18.30 uur zijn wij welkom in de kantine van Triflor. Er wordt voor een broodje gezorgd. Vervolgens zullen wij starten met de rondleiding over het bedrijf. Als afsluiting kan er nog een drankje gedaan worden in de kantine.

Het is wel noodzakelijk dat u vooraf uw aanwezigheid bij ons aangeeft. Dan weten wij met hoeveel personen wij rekening kunnen houden. U kunt u aanmelden tot uiterlijk tot 27 februari 2022 a.s. via het aanmeldformulier (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/pg-24808-7-113314/pagina/inschrijfformulier_ledenevenement.html) op onze website of door een mail te sturen naar info@bedrijvengroepniedorp.nl (mailto:info@bedrijvengroepniedorp.nl). 

logo Triflor 2 logo Triflor 2