Glasvezel dorpen Gemeente Hollands kroon

BGN Nieuws van 09-05-2022

Delta voert een glasvezelcampagne in de hele gemeente Hollands Kroon. Maar omdat de gemeente groot is hebben ze ervoor gekozen de campagne op te delen in 5 fasen. De eerste fase (oude gemeente Niedorp) is nu van start gegaan. Deze campagne loopt in de kernen Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, De Strook, ’t Veld, Verlaat, De Weel, Winkel en Zijdewind. De deadline voor deze campagne is 29 juni. Daarna volgen fase 2 en 3 (oude gemeente Wieringermeer en Wieringen) die parallel gaan lopen vanaf de zomer tot oktober. Fase 4 en 5 (de oude gemeente Anna Paulowna en Van Ewijcksluis starten in het najaar en worden voor de kerst afgerond.  

Start campagne   
19 april is de campagne van start gegaan. En natuurlijk zijn de eerste aanmeldingen al binnen. Dat is een mooi begin. De eerste weken zijn zij niet heel erg gericht op het afsluiten van abonnementen. Bewoners willen eerst alle informatie hebben, de informatieavonden meemaken en daarna het nog even bespreken met familie en wellicht buren. In de laatste weken komen meestal de meeste aanmeldingen binnen.     

En deze week valt ook bij alle inwoners in de gemeente Hollands Kroon een eerste brief op de deurmat. Voor bewoners in de gemeente Medemblik is de glasvezelaansluiting gratis en betalen zij alleen voor het abonnement dat ze afsluiten bij één van de telecomaanbieders. Voor Medemblik zijn dit; DELTA, Caiway, Helden van Nu Multifiber en Online.nl. 

Informatieavonden    
Zij organiseren binnenkort 4 informatieavonden in de verschillende kernen. 
•    Maandag 23 mei - Golfbaan Molenslag, Barsingerhorn 
•    Woensdag 25 mei - Restaurant ’t Anker, Kolhorn 
•    Maandag 30 mei - Dorpshuis Prins Maurits, Nieuwe Niedorp 
•    Dinsdag 31 mei - Schreur recreatie - Winkel 
De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Van 19.30 tot 20.30 uur vertelt Delta wie ze zijn, hoe onze campagne eruitziet en waarom glasvezel de internetverbinding van de toekomst is.   
Natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen.   

Daarnaast organiseren ze op 2 juni een onlineavond. Hiervoor moet je je aanmelden. Dit kan via de link;  https://www.deltanetwerk.nl/online-informatieavonden/hollands-kroon/ (https://www.deltanetwerk.nl/online-informatieavonden/hollands-kroon/) 
Graag verwelkomen zij natuurlijk zoveel mogelijk inwoners op deze informatieavonden.  

Lokale verkopers   
In de campagne maakt een bewoner de keuze voor 1 van onze telecomaanbieders. En dat is niet voor alle bewoners even makkelijk. Lokale verkopers zijn winkeliers of ICT-bedrijven in de buurt die bekend zijn met de propositie en onze campagne en kunnen bewoners goed informeren over glasvezel en de mogelijkheden. In deze campagne hebben zij een aantal lokale verkopers gevonden die onze campagne ondersteunen.  

Uiteraard kun je bij hen een abonnement afsluiten en kunnen zij je vaak op een later moment indien nodig helpen met de binnenhuisinstallatie. Ze staan ook vermeld op hun website.    

Zichtbaarheid   
Op verschillende manieren proberen we de campagne zo zichtbaar mogelijk te maken. Op dit moment is onze campagne zichtbaar in vele bushokjes. Maar we hebben ook een aantal bouwborden geplaatst in het gebied.  

Website   
De website is ook live!  Door middel van de postcodecheck weten inwoners of hun adres meedoet en er kan gebruik gemaakt worden van de prijsvergelijker.   
https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1 (https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1) 

Het daadwerkelijke aanmelden doe je op de website van de telecomaanbieder naar keuze. Hier kun je via onze website uiteraard naartoe gaan.   

Nieuwsbrief   
Naast deze update kun je je ook als bewoner aanmelden voor de online nieuwsbrief. Dat kan via de website gavoorglasvezel.nl en via deze link;   
https://www.deltanetwerk.nl/nieuwsbrief/hollands-kroon-fase-1-54701/ (https://www.deltanetwerk.nl/nieuwsbrief/hollands-kroon-fase-1-54701/) 

Huurwoningen 
Niet alleen bewoners met een koopwoning maar ook bewoners in een huurwoning komen in aanmerking voor een glasvezelaansluiting. Zo hebben zij onder andere contact met woningbouwvereniging Wooncompagnie. Zij steunen de campagne en ook huurders kunnen kiezen voor een glasvezelaansluiting.   

Glasvezel informatiepunt   
Vrijdag 22 april is op een feestelijke manier hun tijdelijke winkel; het Glasvezel Informatiepunt, geopend. Deze tijdelijke winkel bevindt zicht in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp; Trambaan 83B.

De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur. Loop gerust binnen voor alle vragen.    

Bron: Delta (https://www.deltanetwerk.nl/gebieden/hollands-kroon-fase-1)
 
 

Logo Delta Logo Delta