Ga je mee op wijnreis op woensdag 22-06-2022?

BGN Nieuws van 08-06-2022

Beste leden van de Bedrijvengroep Niedorp

Hierbij nodigen wij je van harte uit om mee te gaan op wijnreis op woensdag 22 juni 2022. Uiteraard is je partner ook van harte uitgenodigd voor deze reis.

Voor deze wijnreis worden wij om 17.30 ontvangen met een glaasje Bubbels bij Wijndomein De Koen, Westelijke Randweg 30, 1722 PZ Zuid-Scharwoude.

We krijgen een rondleiding door de wijngaard en leren in de wijnmakerij alles over de gang van druif naar wijn. Onze reis wordt afgesloten met een proeverij van een aantal wijnen van De Koen.

“ In het inmiddels herverkavelde eilandenrijk van Langedijk, op de plek waar het eiland De Koen lag, is de wijngaard De Koen aangelegd. Eind vorige eeuw is begonnen met het experimenteren met het wijn maken op De Koen. Er werd wijn gemaakt van druiven uit de kas. Later zijn er een klein aantal stokken geplant van het ras regent. Vanaf 2003 is de huidige wijngaard aangelegd.”

Nadat we de wijnen hebben geproefd worden we verwacht in restaurant De Burg, Dorpsstraat 571, 1723 HA Noord-Scharwoude voor een “Walking Dinner”. We worden er verwend met een aantal heerlijke gerechtjes die aan ons geserveerd worden in het sfeervolle restaurant van De Burg.

Het is eventueel mogelijk om gezamenlijk op de fiets te gaan. Het verzamelpunt is het fietspad ter hoogte van de rotonde van de N242 en de vertrektijd is 17.00 uur. (Zie bovenstaande afbeelding) 

Programma:
17.00 uur Verzamelen op de fiets bij op fietspad thv de rotonde op de N242 op het verlaat (optioneel).
17.30  uur Aanvang Rondleiding en wijnproeverij bij De Koen.
19.00 uur Start van het “Walking Dinner”bij De Burg
22.00 uur Einde van de avond

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de rondleiding en wijnproeverij bij De Koen dan is het uiteraard mogelijk om aan te sluiten bij het Walking dinner in De Burg. Geef dit dan wel duidelijk aan bij je aanmelding.

Voor deze wijnreis wordt er een eigen bijdrage gevraagd van € 20,- p.p. De eigen bijdrage hoef je niet op de avond zelf te betalen maar wordt apart gefactureerd.

Het is van belang dat je je aanwezigheid vooraf bij ons aangeeft. Wij willen je vragen om je aan- en afmelding door te geven voor 19 juni 2022. U kunt dit doen via de email info@bedrijvengroepniedorp.nl (mailto:info@bedrijvengroepniedorp.nl), telefonisch 0226-423149 of het opgaveformulier (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/pg-24808-7-113314/pagina/inschrijfformulier_ledenevenement.html).

Uiteraard gaan wij ervan uit dat het een geslaagde reis wordt!

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Bedrijvengroep Niedorp

22 juni 2022 22 juni 2022
Plaatje verlaat verzamelen fiets uitje BGN Plaatje verlaat verzamelen fiets uitje BGN