Uitnodiging slotbijeenkomst Verduurzaming bedrijventerreinen

BGN Nieuws van 24-06-2022

Datum: Donderdag 7 juli 2022
Tijd: 15:00 – 18:00 uur (inclusief informele borrel)
Locatie: McKili, Zandloper 17, 1731 LM Winkel

Graag nodigen wij je uit voor de slotbijeenkomst ‘Verduurzaming bedrijventerreinen in een gebied met netcongestie: utopie of realistische ambitie?’. Tijdens deze (gratis) bijeenkomst delen wij concrete resultaten van een project dat stichting New Energy Coalition met partners heeft uitgevoerd op bedrijventerrein Winkelerzand.

Waarover gaat dit project?
Bedrijventerreinen staan voor de grote uitdaging om hun energiesysteem in hoog tempo te verduurzamen. Bij hun ambities om zelf groene energie te gaan opwekken, stuiten ondernemers steeds vaker op een reëel probleem: netcongestie. De grenzen van het elektriciteitsnet zijn bereikt, met als gevolg dat bedrijven niet de aansluiting krijgen die ze nodig hebben voor de gewenste afname en terug levering van elektriciteit.

Waarom is dit voor jou belangrijk?
Tijdens deze middag presenteren we concrete oplossingen en praktische voorbeelden van hoe je, ondanks de begrenzingen van het huidige elektriciteitsnet, als bedrijf de afhankelijkheid van fossiele energiebronnen kunt verminderen door het slim inzetten van zelf opgewekte hernieuwbare energie. Bijvoorbeeld met de inzet van warmtepompen, energieopslag met batterijen, waterstofgenerators en e-boilers.

In de huidige onzekere tijden met fluctuerende energieprijzen is investeren in genoemde energiemaatregelen een middel om in mindere maten afhankelijk te zijn van prijsontwikkeling op de energiemarkt en de leveringszekerheid van elektriciteit en gas. Een robuustere bedrijfsvoering door te vergroenen.

Programma
15.00 uur - Inloop
15.15 uur - Welkom en introductie., Joep Sanderink, New Energy Coalition
15.20 uur - Belang duurzame bedrijventerreinen. Mark Boereé, Programma Manager Regio Deal
15.30 uur - Verduurzaming Bedrijventerrein Winkelerzand. Joep Sanderink, New Energy Coalition
16.00 uur - Praktijkvoorbeeld, verduurzaming in de praktijk.
16.15 uur - Openstelling subsidieregeling en aansporing tot actie. Nico Meester, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
16:30 uur - De route naar een gezonder, duurzamer en meer circulair bedrijfsmodel. Alje Kuiper, Mijn Impact
16.55 uur - Afsluiting. Joep Sanderink, New Energy Coalition
17.00 uur - Nazit/borrel

Aanmelden
Aanmelden graag voor 2 juli via deze link (https://nhn840.activehosted.com/f/7). Je ontvangt per mail een bevestiging van je deelname. Bij vragen kun je contact opnemen met Joep Sanderink (j.sanderink@newenergycoalition.org (mailto:j.sanderink@newenergycoalition.org)).

* Het project en de bijeenkomst worden mede uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Groot Ecobouw, Bedrijvengroep Niedorp en gemeente Hollands Kroon.

Bron: Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
 

Slotbijeenkomst Verduurzaming bedrijventerreinen Slotbijeenkomst Verduurzaming bedrijventerreinen