PeWi's Nieuwspagina

BGN Nieuws van 14-11-2022

Een aantal weken geleden kwam de nominatie voor de verkiezing van de Ondernemer van het jaar 2022 binnen in de mailbox. De gehele dag komen er veel berichten binnen, dus  begonnen niet meteen de alarmbellen te rinkelen, maar toen ik de brief een aantal keren had gelezen en het tot mij door begon te dringen, was ik natuurlijk heel blij en zeer trots dat ik voorgedragen ben om aan deze verkiezing mee te mogen doen.

Mijn naam is Peter Wittekoek, 55 jaar oud en geboren en getogen in Winkel, omdat er heel veel mensen zijn met de naam Peter, kreeg ik in de jaren tachtig de bijnaam PeWi, dit staat voor Peter Wittekoek en spreek je uit als PiWi.
In 2023 is PeWi´s Nieuwspagina alweer 25 jaar te vinden op Internet, maar hoe is het allemaal begonnen? 

In de beginjaren tachtig ben ik tijdens een les machine schrijven (typen) op school begonnen met het maken van een Nieuwsbrief voor mijn vriendengroep in die tijd, deze verscheen in een oplage van tussen de 10 en 15 stuks, nadeel was wel dat je toen geen e-mail had en hem ouderwets op de typemachine en met een Pritt-stift en schaar maakte en hem daarna door weer en wind ging rondbrengen, het nieuws was dan alweer oud voordat het bij de laatste mensen in de bus was gevallen, daarom verscheen de Nieuwsbrief zeer onregelmatig, er waren vaste rubrieken zoals ”schijnwerpers op..” en een puzzel. Aan het eind van het jaar stond er altijd een jaaroverzicht in met de belangrijkste gebeurtenissen. 

Na een aantal jaren is de animo iets minder geworden en is de Nieuwsbrief in een lange winterslaap gegaan, om in het internettijdperk in 1998 weer terug te komen onder de naam PeWi’s Nieuwspagina, met activiteiten die mijzelf bezig hielden; Schaatsen, Corso en truckfestivals, natuurlijk de kermis en verder alle activiteiten die ik bezocht, maar ook leuke filmpjes. 

In augustus 2007 vond er een grote verandering plaats in mijn leven, want toen overleed namelijk mijn drie jaar jongere zus en dat heeft mij aan het denken gezet. Ik werkte op de financiële administratie van een bedrijf en dacht bij mij zelf “ga ik dit nog 25 jaar doen op deze manier?” en het antwoord was nee.  

Na verloop van tijd heb ik de stap genomen om mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel  onder de naam PeWi´s Dienstverlening, want naast het werk voor PeWi´s Nieuwspagina konden er ook andere werkzaamheden worden verricht. Vanaf 2013 ben ik mij fulltime gaan bezighouden met PeWi´s Nieuwspagina met nieuws uit de dorpen in de voormalige gemeente Niedorp. In januari 2015 mocht ik de Rabo-startersprijs in ontvangst nemen en in december in dat zelfde jaar verscheen het eerste nummer van PeWi´s Nieuwsblad, ondertussen zijn wij bij nummer 77 aangekomen. 
De werkzaamheden vinden allemaal plaats in eigen beheer en soms wordt de hulp van anderen ingeroepen.

Het bezorgen van het blad gebeurt ook door ondergetekende. Drie dagen lang wordt de route gereden die van Zijdewind tot Kolhorn en alle plaatsen in de voormalige gemeente Niedorp loopt. Tussen 3.00 uur in de morgen en 18.00 uur in de middag ben ik dan onderweg en in de avond worden dan de laatste nieuwsberichten op de Nieuwspagina gezet. Dat zijn dagen, dat het toch wel een beetje op werken begint te lijken, terwijl het gevoel vanuit het hobbymatige zoveel mogelijk vast gehouden moet worden, dan is het heel lang vol te houden.

De enige dag dat er geen nieuws wordt geplaatst op de Nieuwspagina is eerste kerstdag, want dan kan men het uitgebreide foto-jaaroverzicht bekijken en blijft de computer bij ondergetekende uit.

De groei van zowel de website als het maandblad blijft onverminderd doorgaan en daarbij ook de grote kring mensen die leuke dingen aandragen. Want samen met de inwoners uit onze regio is het allemaal een succes geworden!

PeWi zorgt voor een  verbindende factor met zijn website en Nieuwsblad met nieuws dat mensen aanspreekt uit je eigen buurt voor jong en oud. Branden, ongelukken en actiegroepen zijn niet terug te vinden op de eerder genoemde nieuwsuitingen.
Samen met de andere genomineerde bedrijven gaan wij er een leuke verkiezingsperiode van maken, u zult dan ook wel iets meer van ons gaan horen de komende tijd.

Moge de beste winnen!

Peter Wittekoek                                                                   
PeWi´s Nieuwspagina.nl
PeWi´s Nieuwsblad
PeWi´s Dienstverlening 

Bekijk hier (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/pg-24808-7-137529/pagina/ondernemer_2022_pewis_nieuwspagina.html) de presentatie op de website

 

ovhj PeWi 1 ovhj PeWi 1
ovhj PeWi 2 ovhj PeWi 2
ovhj PeWi 3 ovhj PeWi 3
ovhj PeWi 4 ovhj PeWi 4
ovhj PeWi 5 ovhj PeWi 5
ovhj PeWi 6 ovhj PeWi 6
ovhj PeWi 7 ovhj PeWi 7
ovhj PeWi 8 ovhj PeWi 8