Installatieservice van den Kommer

BGN Nieuws van 14-11-2022

Voor mijn klanten ga ik door het vuur!
Na een paar maanden thuiszitten omdat ik moest herstellen van brandwonden heb ik op 1 december 1999 mijn bedrijf Installatieservice van den Kommer opgericht. Stil zitten kan ik niet dus tijdens mijn herstelperiode heb ik mijn jongensdroom om een eigen bedrijf te starten uitgewerkt. Mijn logo werd de vlam, mijn slogan Voor mijn klanten ga ik door het vuur! Dat is later aangepast naar Service met een lach, 24-uur per dag!

Dit doe ik nu al ruim 20 jaar, vooral voor particuliere klanten. Dat wordt erg gewaardeerd omdat de meeste grote installatiebedrijven op bouwplaatsen werkzaam zijn. Ik kruip in alle hoeken en gaten, onder vloeren, op zolders en zelfs in keukenkastjes. De particuliere markt geeft mij de broodnodige variatie in mijn werk. Elke dag is anders en elk huis heeft andere uitdagingen.

Leerschool
Als 16 jarige ben ik als leerling installatiemonteur begonnen bij het toen bekende bedrijf GTI, nu onderdeel van een groot nationaal concern. Ik kreeg de kans om veel verschillende facetten van het vak te leren, niet alleen installeren maar ook calculeren en als uitvoerder leidinggeven aan projecten. GTI werkte voornamelijk in de utiliteitsbouw. Ik wilde ook de particuliere markt leren kennen en dus stapte ik over naar een Amsterdams bedrijf met opdrachten in de woningbouw. In de oude Amsterdamse panden heb ik leren improviseren in mijn vak. Goed kijken hoe de leidingen lopen, analyseren van problemen en zoeken naar oplossingen maken je creatief. Dit is waarom ik als ondernemer heb gekozen voor de particuliere markt. Ook in deze regio is elke situatie in een particulier huis uniek.

In de avonduren volgde ik de opleiding voor installatietechniek. Alle branchediploma’s heb ik op zak. Als erkend leermeester mag ik stagiairs begeleiden. Jaren geleden ben ik mij al gaan verdiepen in koeltechniek, warmtepompen en zonnepanelen.

Nu wil iedereen verduurzamen. De kennis is er maar de materialen zijn moeilijk tot niet leverbaar. Momenteel roeien we met de riemen die we hebben.

Trots op de nominatie
Mijn vrouw Monique en ik zien de nominatie voor Ondernemer van het Jaar als kers op de taart. Wij vinden het een waardering voor ons werk en onze betrokkenheid bij ons woon- en werkgebied dat verschillende relaties ons bedrijf hebben voorgedragen bij het bestuur van de Bedrijvengroep Niedorp waarvan ik ooit 13 jaar lang bestuurslid ben geweest.

Ook ben ik trots op het feit dat ik meegeholpen heb met het opzetten van een AED netwerk in de voormalige gemeente Niedorp dat later de Stichting AED Hollands Kroon werd. Nu voert de gemeente de werkzaamheden uit. Ik ben AED hulpverlener, EHBO-er en Lotusvrijwilliger. Zo draag ik nog steeds mijn steentje bij aan de veiligheid in onze regio.

Ted van den Kommer
Winkelerzand 35
1731 LR Winkel
www:installatievdk.nl

Bekijk hier (https://www.bedrijvengroepniedorp.nl/pg-24808-7-137510/pagina/ondernemer_2022_installatieservice_van_den_kommer.html) de presentatie op de website

ovhj vd Kommer 1 ovhj vd Kommer 1
ovhj vd Kommer 2 ovhj vd Kommer 2
ovhj vd Kommer 3 ovhj vd Kommer 3
ovhj vd Kommer 4 ovhj vd Kommer 4
ovhj vd Kommer 5 ovhj vd Kommer 5
ovhj vd Kommer 6 ovhj vd Kommer 6
ovhj vd Kommer 7 ovhj vd Kommer 7
ovhj vd Kommer 8 ovhj vd Kommer 8