Het elektriciteitsnet is vol. En nu?

BGN Nieuws van 14-12-2022

De vraag naar én het aanbod van - duurzame - energie neemt toe. Hierdoor is het elektriciteitsnetwerk op veel plekken in Noord-Holland ‘vol’. Daarom moeten er slimme keuzes en oplossingen komen. Wat doen we waar? Je leest meer in deze infographic (https://magazine.noord-holland.nl/2022-6/elektriciteitsnetwerk?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=N-Holland+Magazine+6+2022+-+Extern&utm_content=https%3A%2F%2Fmagazine.noord-holland.nl%2F2022-6%2Felektriciteitsnetwerk).

De vraag naar elektriciteit neemt toe doordat bedrijven verduurzamen en omdat er steeds meer warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto’s komen. Het aanbod op het net neemt ook toe, doordat inwoners en bedrijven zelf zonne- en windenergie opwekken. Het elektriciteitsnetwerk kan op bepaalde plekken het aanbod en de vraag niet meer aan, bijvoorbeeld doordat kabels niet dik genoeg zijn. Wat speelt waar? En wat zijn mogelijke oplossingen?

Bron: Provincie Noord-Holland (https://magazine.noord-holland.nl/2022-6/elektriciteitsnetwerk?utm_source=Maileon&utm_medium=email&utm_campaign=N-Holland+Magazine+6+2022+-+Extern&utm_content=https%3A%2F%2Fmagazine.noord-holland.nl%2F2022-6%2Felektriciteitsnetwerk)

logo provincie NH logo provincie NH