Opnieuw inschrijven voor glasvezel

ingevoerd op 04-04-2018

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 04-04-2018 | 12:58:57

Zoals iedereen zich ongetwijfeld kan herinneren heeft Breedband Hollands Kroon in 2015 een fase gehad waarin alle inwoners van de gemeente is gevraagd zich in te schrijven voor een glasvezelverbinding. Met een score van zo’n 1.340 inschrijvingen in het buitengebied in 10 weken tijd mochten Breedband Hollands Kroon over het resultaat niet klagen. Echter, het was nog niet genoeg om de aanleg daadwerkelijk te kunnen starten. Eén van de redenen voor mensen om niet in te schrijven was dat nog niet bekend was welk bedrijf de diensten op het netwerk zou aanbieden. Dat is inmiddels veranderd.

Eind januari heeft de coöperatie besloten de samenwerking met Kabeltex voort te zetten (Zie persbericht). Kabeltex zal niet alleen de diensten aanbieden, maar investeert ook mee in het project. Dit, gecombineerd met wat steun vanuit de overheid, maakt dat Breedband Hollands Kroon een sluitende business case heeft. Het enige dat nu nog noodzakelijk is, is een minimum aantal van 1.860 abonnees. Dat zijn er dus zo’n 500 meer dan waar Breedband Hollands Kroon in 2015 mee geëindigd is.

De voorwaarden van Kabeltex wijken iets af van die voorwaarden die in 2015 zijn gesteld. De toevoegingen die Kabeltex heeft aangebracht zijn:
1.    De keuze uit meer abonnementen die aangevuld kunnen worden met verschillende opties (telefonie, extra TV-zenders, etc.).
2.    De internetsnelheid van de snelste abonnementen is verhoogd naar 600 Mbps (i.p.v. 300 Mbps).
3.    Aan het TV-pakket zijn meer HD zenders toegevoegd (30 i.p.v. 12) en de voetbalzenders FOX Sports Eredivisie 1, 3 en 5 behoren standaard tot het TV-pakket, waarvoor naast het reguliere abonnement geen extra bedrag betaald hoeft te worden.
4.    De tarieven voor een internetverbinding zijn ongewijzigd gebleven. Door toegenomen rechten die aan de TV-zenders moeten worden afgedragen liggen de prijzen voor de abonnementen met een TV-pakket ca. € 3 per maand hoger.  
5.    Het tarief voor bellen komt met € 0,08/minuut (i.p.v. € 0,10/minuut) op een lager niveau.
6.    De buitengebiedtoeslag bedraagt € 15 per maand en is gekoppeld aan de duur van het abonnement, dus geen maximale termijn van 20 jaar.
7.    U heeft de mogelijkheid de buitengebiedtoeslag af te kopen via een eenmalige bijdrage.

Kortom, het product dat aangeboden wordt is completer en kwalitatief van een hoger niveau. Omdat er (weliswaar kleine) verschillen zijn dient iedereen zich formeel opnieuw aan te melden. Dit kan via de website www.breedbandhk.nl.

Breedband Hollands Kroon probeert op 1 juni 2018 het minimum aantal van 1.860 abonnees te bereiken. Als dat lukt verwachten ze rond de zomer te kunnen starten met de aanleg van het netwerk.

bron: Breedband Hollands Kroon

Bron: Ondernemers Federatie Hollands Kroon