eLoket voor Informatieplicht energiebesparing

ingevoerd op 27-03-2019

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 27-03-2019 | 15:12:47

In Nederland zijn ongeveer 125.000 bedrijven die in 2017 of 2018 vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas (equivalent) hebben verbruikt. Die bedrijven zijn sinds 2008 verplicht alle energie besparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Die bedrijven moeten de genomen maatregelen vóór 1 juli a.s. aan RVO rapporteren. Dat is op zichzelf niet nieuw, want gemeenten konden dat al vragen. Nieuw is wel, dat bedrijven nu zelf actief moeten rapporteren.

Verschillende lijstjes voorkomen
Doel van de informatieplicht is om meer energie te besparen, het voorkomen van allemaal verschillende gemeentelijke lijstjes en zorgen dat toezichthouders zich gaan richten op degenen die niets invullen of niets aan energiebesparing doen. Uitgangspunt van de informatieplicht zijn de erkende maatrelenlijsten. Die zijn altijd rendabel (verdienen zich binnen 5 jaar of korter terug) en een bedrijf kan eenvoudig zien of een erkende maatregel van toepassing is.

Zo ondernemersvriendelijk mogelijk
Wie het eLoket informatieplicht opent, moet eerst de relevante bedrijfsgegevens invullen plus de branche. Daarna kunnen de genomen maatregelen worden aangekruist. Een toelichting is vrijwillig.

Meer informatie kunt u lezen op de website van MKB-Nederland.

Bron: MKB-Nederland

 

Bron: Ondernemers Federatie Hollands Kroon