Klaas Bart Hoveniers uit Winkel gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2015

Op 6 januari 2016 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in de Prins Maurits te Nieuwe Niedorp de Ondernemer van het Jaar 2015 bekend gemaakt. Klaas Bart Hoveniers uit Winkel werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2015.

Klaas Bart Hoveniers dat werkt met een hecht team die als een familie functioneert. De jury was onder de indruk van het innovatieve karakter en de maatschappelijke betrokkenheid. Het bedrijf scoorde wat de jury betreft op alle fronten goed. 

 


Foto John Oud

Behalve Klaas Bart Hoveniers waren ook genomineerd Keurslagerij Broersen uit ‘t Veld (tweede prijs), Garage Kramer uit Zijdewind (derde prijs), Edwin Rustenburg Fruithandel uit Lutjewinkel en Juwelier Leguit uit Nieuwe Niedorp. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

Dit jaar was het thema ‘Van je familie moet je het hebben….. vaste waarden voor de gemeenschap’. Bedrijven die soms al jaren op de achtergrond aanwezig zijn en ook op het maatschappelijke vlak vaak hun bijdrage aan de gemeenschap leveren. Historisch gezien of toekomstgericht in handen van families. Waarbij het ondernemerschap wordt overgedragen. Bedrijven die vaak als gewoon gezien worden maar waar wij als gemeenschap op kunnen bouwen. Die het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden omdat zij onmisbaar zijn voor de gemeenschap. Dat vond het publiek ook, want er is massaal gestemd!

De onafhankelijke jury heeft op basis van de ingezonden beschrijvingen, bezoeken aan de websites en de bedrijfsbezoeken de genomineerden beoordeeld.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.

1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep. 
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury. 
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
De heer Meskers, wethouder gemeente Hollands Kroon
De heer Kloosterziel, MKB-Nederland Noord-Holland
De heer Bouterse, OFS

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2015 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Klaver van der Hooft Posch Advocaten, Agrarisch Centrum van der Bel, Accountantskantoor Wiedijk, Schildersbedrijf en Autospuiterij Groen, Pimpernel Bloemen en Meer, Liz Events en Communicatie, Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, Ontwerpbureau Marije Boon, Golf- en Countryclub Regthuys en Senneker Facilities & Interim Management hebben iets speciaals aangeboden. 

Tevens heeft deze avond de Rabobank de Startersprijs uitgereikt aan Melkgeitenhouderij de Dwarskop uit ’t Veld.

Klaas Bart Hoveniers en Melkgeitenhouderij de Dwarskop van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!


Bekijk hier alle foto's van de gehele avond.

Bekijk hier de foto's gemaakt door John Oud. Let op! Bij gebruik van deze foto's erbij vermelden foto: John oud.