De Hooijbergh Kinderopvang gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2009.
 
Op 6 januari 2010 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in de Irish Cottage in Oude Niedorp de Ondernemer van het Jaar 2009 bekend gemaakt. De Hooijbergh Kinderopvang uit Barsingerhorn werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2009.
De winnaar is een uniek bedrijf voor niet alleen Niedorp maar voor de wijde omgeving. Een sterk groeiend bedrijf met een bijzondere bedrijfsfilosofie. De Hooijbergh behaalde bij de onafhankelijke jury de eerste plaats. Had 33,9% van de stemmen van het publiek en ook de favoriet dus van het publiek.
En zij hadden 24% van de stemmen van de leden van de Bedrijvengroep Niedorp.


 
                  
De motivatie van de jury was als volgt:
Kinderopvang de Hooijbergh speelt actief in op nieuwe ontwikkelingen. In een sector die vanouds zwaar leunt op overheidssubsidies is de directie van de Hooijbergh erin geslaagd een goed functionerende onderneming in de gemeenschap van Niedorp te positioneren. De kinderopvang heeft een duidelijk maatschappelijke positie en biedt zo ook voor werknemers van in Niedorp actieve bedrijven een verantwoorde kinderopvang.
De kracht van de Hooijbergh is dat zij nadrukkelijk inspeelt op de karakteristieken van de omgeving van de gemeente. Zij doet dat door kinderen nadrukkelijk kennis te laten nemen van producten die uit de omgeving komen en ook spelen activiteiten zich af direct in relatie met de natuurlijke omgeving.
Bijzonder en innovatief is de wijze waarop de Hooijbergh inspeelt op een behoefte aan voorschoolse educatie.
Samenvattend oordeelt de jury dat de Hooijberg het best voldoet aan alle criteria waarop de jury heeft gelet. Duurzaamheid, Innovativiteit, Ondernemerschap, Maatschappelijk ondernemerschap en Positie in de markt.

Behalve de Hooijbergh waren ook genomineerd. Koelewijn Autoschade (tweede prijs) TonCa aanhangwagens (derde prijs), Bike Totaal Koks en Hoebe Totaal Techniek. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.
1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
Mevrouw A. Dok – van Weele, burgemeester van Niedorp
De heer H. Immink, van de nieuwe Ondernemers Federatie (opvolger OFK) en voorzitter van de Ondernemers Federatie Wieringermeer
De heer M. Pennink, directeur van de Kamer van Koophandel.

  
Foto’s John Oud