Smit Constructie Ondernemer van het Jaar 2007

Op dinsdagavond 2 januari 2008 werd tijdens de gezamenlijke Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Niedorp en de Bedrijven Groep Niedorp de Ondernemer van het jaar bekend gemaakt.
In een bomvolle Fortuin in Barsingerhorn werd de uiteindelijke winnaar Smit Constructie uit Winkel, het bedrijf van Mark en Ursuline Smit uit ’t Veld. De uitslag werd bekend gemaakt door Wethouder Beers na een inleiding door de voorzitter van de Bedrijven Groep Niedorp Jeanette de Boer-Visser.

Foto: De genomineerden met in het midden Mark en Ursuline Smit van Smit constructie
De Winnaar
Smit Constructie is een nog relatief jong bedrijf dat in 1998 is gestart. In 2001 werd het huidge bedrijfspand aan de Zandwilg in Winkel betrokken. Zij hadden ook zelf niet gedacht dat het bedrijf zo snel zou groeien. Momenteel biedt het bedrijf plaats aan tien werkkrachten, die met name de tulpensector voorzien van innovatieve systemen en machines.
De onafhankelijke jury (de heren Weerwind, Bouterse en Pennink) roemde het bedrijf om haar mate van innovativiteit, internationale orientatie, lokale betrokkenheid (band met Niedorp), maatschappelijke orientatie en duurzaamheid. Oo is het bedrijf een Erkend leerbedrijf.

De verkiezing
De verkiezing van de ondernemer van het jaar was dit jaar anders als het voorgaande jaar. In 2006 werd de Bedrijven Groep Niedorp overvallen door het enorme aantal publieksstemmen die ten gevolge van de afvalrace van tien naar drie genomineerden werden uitgebracht. Er was dus een nieuw stemmingssysteem.
Er zijn door de leden van de bedrijvengroep vijf bedrijven genomineerd. De opdracht aan de leden was om een bedrijf te nomineren dat het afgelopen jaar innovatief of vernieuwend is geweest. Een nominatie is op zich dus al een hele eer en prestatie.
Deze genomineerden waren:
· High Lights Lichtreclame uit Winkel
· WES (Wind Energy Solutions) uit Zijdewind (De Weel)
· Kroon Klimaattechniek uit Nieuwe Niedorp
· Smit constructie uit Winkel
· Melkveehouders gebr. Swaag uit Barsingerhorn
In de maand december werd er een publieksstemming gehouden. Een ieder kon eenmaal stemmen d.m.v. een volledig ingevuld stemformulier, uitsluitend via internet.
De uitslag werd echter niet alleen door het publiek bepaald.
De stemmentelling ging als volgt:
1/3 van de stemmen werd door het publiek bepaald.
1/3 van de stemmen werd bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werd bepaald door een onafhankelijke jury. Deze onafhankelijke jury bestond uit Burgemeester F.M. Weerwind van Niedorp, J.L Bouterse(voorzitter van de OFK) en M. Pennink (directeur Stimulering regionale Economie van de Kamer van Koophandel).
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.
Het stemsysteem is prima bevallen en er is ook met een andere visie naar het bedrijf gekeken dan alleen de populariteit van de betrokken bedrijven.
De Bedrijven Groep Niedorp is zonder meer trots op de Niedorpse Bedrijven en in het bijzonder op De Ondernemer van het Jaar 2007 Smit Constructie uit Winkel!