De Vriendschap is gekozen tot ondernemer van het jaar 2006

Op 3 januari 2007 werd op de druk bezochte nieuwjaarsreceptie van de gemeente Niedorp en de Bedrijven Groep Niedorp de uitslag van de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar 2006 bekend gemaakt. De uitslag was verrassend en spannend. De laatste weken was De Vriendschap uit ’t Veld toch nog de favoriet Kinderdagverblijf De Hooijbergh voorbijgestreefd.
Al geruime tijd was de Bedrijven Groep Niedorp in de ban van de verkiezing van de Ondernemer van het jaar 2006. In eerste instantie werden er 10 bedrijven genomineerd. Aan de hand van de stemmen die het publiek kon uitbrengen op de website van de Bedrijven Groep Niedorp en in de in de gemeente verspreide stembussen, viel er elke week een bedrijf af. Vanaf begin december waren er 3 finalisten over: Partyboot de Koperen Hoorn, De Vriendschap en Kinderdagverblijf de Hooijbergh. Alledrie bedrijven die stuk voor stuk uniek te noemen zijn. De definitieve uitslag werd bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie.
Allereerst werden de zeven genomineerden die de finale niet gehaald hadden naar voren gehaald en in het zonnetje gezet. Per bedrijf werd er uitgelegd waarom zij stuk voor stuk zo uniek waren en de nominatie hadden verdiend.
Hierna was het de beurt aan de drie finalisten. Elk op hun eigen manier hadden zij ontzettend hun best gedaan om het publiek zoveel mogelijk op hen te laten stemmen. Hierdoor was de verkiezing echt gaan leven in de gemeente Niedorp.
Gedurende de tussenstemmingen had Kinderdagverblijf de Hooijbergh steeds op kop gestaan. Maar de Vriendschap had toch net een betere eindsprint in huis. Ook partyboot de Koperen Hoorn naderde de Hooijbergh dicht maar wist toch net niet de tweede plaats te behalen.
De uitslag is als volgt:
1. De Vriendschap, ’t Veld met 31,87% van de stemmen.
2. Kinderdagverblijf de Hooijbergh, Barsingerhorn met 23,21% van de stemmen.
3. Partyboot de Koperen Hoorn, Winkel met 22,75% van de stemmen.
Wij feliciteren de uiteindelijke winnaar en de andere finalisten van harte en wensen hen heel veel succes met de door hen behaalde resultaten.