Wat is uw naam, naam van het bedrijf, leeftijd en functie?
Mijn naam is Nico Dekker en mijn bedrijf heet Nico Dekker Ontwerp en Bouwkunde. Mijn leeftijd is 30 jaar jong en ben bouwkundig ontwerper van beroep.

Kunt u uw bedrijfshistorie beschrijven?
Al tijdens mijn studie aan de Hogeschool Alkmaar verrichte ik in de avonduurtjes tekenwerk voor particulieren. Mijn eerste opdracht was ook gelijk een heel bijzondere, namelijk een woonboot. In de zomer van 2007 heb ik mijn uiteindelijk ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en sinds begin dit jaar ben ik fulltime ondernemer.

Nico Dekker
Wat zijn uw plannen voor de toekomst?
Uiteraard wil ik verder groeien met mijn bedrijf zodat ook de opdrachten groter worden. De wens is daarbij vooral duurzame en mooie gebouwen te ontwikkelen want daar wordt iedereen wijzer van, al is het alleen al om het energieverbruik.
 
Waarom is uw bedrijf zo uniek?
Van de eerste schets tot aan de oplevering van een gebouw help ik mijn opdrachtgevers en dat is wel zo prettig voor hen. Ook onderscheidt ik mij met verrassende ontwerpen die energiezuinig comfortabel zijn.

Waarom bent u in Niedorp gevestigd?
Niedorp is de plek waar ik geboren ben en waar ik gebleven ben. Met deze plek heb ik dus veel en daardoor kan ik ook gebouwen ontwerpen die goed passen in deze mooie omgeving.

Wat verwacht u van de Bedrijvengroep Niedorp?
Het is belangrijk dat de belangen van de ondernemers goed overgebracht worden naar de politiek. Ook straks in de nieuwe gemeente Hollands Kroon zal dat belangrijk zijn.

Wat is uw Tip voor de ondernemer?
Volg je dromen.

Welk lid denkt u dat ook leuk zou zijn om uit te lichten en waarom?
Smit Constructies. Ik heb voor hen een prachtig nieuw pand mogen ontwerpen en tekenen waar ik trots op ben. In die tijd heb ik het bedrijf van dichtbij gezien en ben onder de indruk van de slimme producten die zij ontwikkelen.

Bekijk hier de leden die al eens in de schijnwerpers hebben gestaan.