Wat is uw naam, naam van het bedrijf, leeftijd en functie?
Michel van Schaijk, Installatie Adviesgroep van Schaijk BV, 47 jaar, directeur.

Kunt u uw bedrijfshistorie beschrijven?
Installatie Adviesgroep Van Schaijk is in 2004 vanuit een eenmansbedrijf ontstaan. Installatiewerk op het gebied van verwarmingstechniek, sterk groeiend door een eigenzinnige visie als het gaat om klantbenadering en het streven naar kwaliteit en expertise. Door de overname van installateur Halbersma BV uit Winkel in 2008 is Installatiebedrijf Van Schaijk een belangrijke regionale speler geworden op het gebied van alle installatietechnische werken en met name op het gebied van zonne energie en energiebesparende verwarmingstechnieken.
Installatiebedrijf van Schaijk
Wat zijn u plannen voor de toekomst?
INSTALLATEUR VOOR OUDEREN in ons nieuwe pand aan de Zandruiter 3.
Steeds meer ouderen in Nederland bezitten al langere tijd een eigen woning. De installatietechniek in deze woningen is vaak verouderd. Binnen het nieuwe marketingconcept Comfort-Installateur, dat eind 2007 in Baarn werd gepresenteerd, gaat de installatiebranche zich speciaal op de doelgroep van 50+ woning eigenaren.

Waarom is uw bedrijf zo uniek?
Van Schaijk timmert flink aan de weg in de zogenaamde nichemarkten, om op tijd klaar te zijn voor het nieuwe ondernemen. Daarbij trachten wij de drempel van consument naar ondernemer te verlagen en de klantgerichtheid op een betere wijze te kanaliseren dan voorheen in de markt gebruikelijk was.

Waarom bent u in Niedorp gevestigd?
Uiteraard is dit ontstaan uit de toenmalige overname van v/h Halbersma BV. Omdat onze onderneming zich betrokken voelt bij de regionale klanten in de Gemeente is er ook bewust gekozen voor het Hoofdsponsorschap van Voetbalvereniging Winkel.

Wat verwacht u van de Bedrijvengroep Niedorp?
Ondernemers zoeken elkaar als het goed is op. Dit heeft alles te maken met mogelijke samenwerkingsverbanden en het simpele feit dat we dicht in de buurt van elkaar gevestigd zijn. Het elkaar gunnen van opdrachten is dan eigenlijk een logisch gevolg om mogelijke concurrentie van ‘outsiders’ het hoofd te bieden.

Wat is uw Tip voor de ondernemer?
Zoek samenwerking waar mogelijk, dan sta je altijd sterker. Dit houdt wel in dat je als ondernemer niet bang moet zijn om in je ‘keuken’ te laten kijken.

Welk lid denkt u dat ook leuk zou zijn om uit te lichten en waarom?
Ik denk dat medesponsor van Voetbalvereniging Winkel, Peter Koelewijn een aardig (succes)verhaal zou kunnen schrijven over zijn bedrijf en de historie hiervan.