Triflor BV uit Oude Niedorp gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2011
 
Op 4 januari 2012 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in Golf- en Countryclub Regthuys te Winkel de Ondernemer van het Jaar 2011 bekend gemaakt. Triflor BV uit Oude Niedorp werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2011.

Als je grensverleggendheid letterlijk opvat, dan is bij Triflor de vraag welke grenzen er over blijven om te verleggen. Als je al wereldwijd producten afzet en in meerdere werelddelen actief bent, dan heb je al veel grenzen verlegd. Toch weet Triflor zich nog sterk te ontwikkelen. Triflor past daarmee volgens de jury helemaal in de innovatieve Agri-sector die de Greenport NHN kenmerkt.

Behalve Triflor BV waren ook genomineerd Bouwbedrijf de Jong uit ’t Veld (tweede prijs), KlaverKoe uit Winkel (derde prijs), Spaansen Groep BV uit Winkel en Stand By Productions uit Nieuwe Niedorp. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

De titel van Ondernemer van het Jaar 2011 was volgens de onafhankelijke jury een heel bijzondere. Op 1 januari 2012 heeft de gemeente Niedorp haar grenzen verlegd en is zij gefuseerd tot de gemeente Hollands Kroon. Het thema “grensverleggend ondernemen” had dan ook een dubbele betekenis.

De onafhankelijke jury heeft bij de beoordeling gelet op:
 
• Grensverleggendheid in de breedste zin van het woord
• Ambitie en visie van de onderneming, Als je weet waar je heen wilt, weet je welke grenzen je moet doorbreken.
• Duurzaamheid in de breedste zin van het woord.

Ook dit jaar was de jury onder de indruk van de kwaliteit van de genomineerden. Alle genomineerden laten zien dat Niedorp een belangrijke bijdrage levert aan Hollands Kroon.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.

1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
De heer Bijlstra, wethouder voormalige gemeente Niedorp en nu Hollands Kroon
De heer Immink, met betrekking tot de samenwerking van de bedrijven in het Hollands Kroon gebied
De heer Noot, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2011 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Installatiebedrijf van Schaijk uit Winkel, Schildersbedrijf Groen uit ’t Veld en Autobedrijf van der Stoop & Kruijer uit ’t Veld hebben iets speciaals aangeboden. De hoofdprijs in het ondernemerspakket werd overhandigd door Robert Wijn van Wijn Design uit Winkel, de winnaar van vorig jaar. Het is een website ontwerp van Wijn Design en Ziber Sitehand of Senseview t.w.v. € 2.500,-!

Triflor BV, van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!

Foto: John Oud
 

Bekijk hier de foto’s van de nieuwjaarsreceptie en van de uitreiking verkiezing Ondernemer van het Jaar 2011