Wat is uw naam, naam van het bedrijf, leeftijd en functie?
Mijn naam is Ralph Elshof en werk bij ROWA Druk&Media dit doe ik al 14 jaar en ben 37 jaar, sinds 1 januari 2012 ben ik vestiging manager in Nieuwe Niedorp (voorheen Drukkerij Walpurgis).

Jurgen en Angelique Wagenaar woonachtig in Breezand zijn de eigenaren van Rowa druk en media. Jurgen is de zoon van de oprichters en is reeds 23 jaar werkzaam in het bedrijf.

Kunt u uw bedrijfshistorie beschrijven?
Drukkerij Rowa, opgericht door Ron en Tiny Wagenaar en is begonnen als klein bedrijfje aan de Wijdenes Spaansweg 13 te Breezand.
Rowa
Het eerste onderkomen was gevestigd in het pand van de lokale SRV-winkel van de fam. P. Dorrestijn.
Het machinepark bestond destijds uit een Linotype handzetter, een kleine (hand)snijmachine en een Rotaprint drukpers tot het formaat A4.

Een aantal jaren later kreeg Ron Wagenaar de kans om een pand  te betrekken verderop in de Wijdenes Spaansweg 39.
Na een paar maanden van verbouwen kon het nieuwe pand worden betrokken. Dit ging tevens gepaard met uitbreiding van de machines t.w. een Polar snijmachine, een vouwmachine en een Heidelberg GTO-drukpers. Ook deed de computer zijn intrede in het grafisch proces, waarna drukkerij ROWA al snel overging tot de aanschaf van een 2-tal computers met belichter. Het personeelsbestand groeide ondertussen van 2 naar 4 personen.

Door de jaren heen groeide het bedrijf. Tot in 1998 werd besloten tot de bouw van een nieuw bedrijfspand aan de Molenvaart 357a. Tevens moest er een flinke uitbreiding van het machinepark plaatsvinden. Dit werd uitgebreid met een 2-kleuren Speedmaster, een Cilinder pers en een nieuwe Polar Snijmachine. Op dit moment zijn er 10 personeelsleden actief die met volle tevredenheid werken met de modernste machines .

Wat zijn u plannen voor de toekomst?
Rowa druk&media bied naast het brede scala aan drukwerk ook alle facetten van belettering en webdesign. Wij kunnen vanuit ons eigen bedrijf alles op media voor u verzorgen en produceren. In de toekomst willen wij zoveel mogelijk bedrijven in Hollands Kroon e.o.  v.z.v. hun drukwerk, website en belettering.

Waarom is uw bedrijf zo uniek?
Doordat wij vanuit ons eigen bedrijf een totaalpakket bieden aan onze klanten, drukwerk webdesign en belettering, hebben de klanten 1 aanspreekpunt, dat maakt het een stuk makkelijker als dat er 3 aanspreekpunten zijn.

Waarom bent u in Niedorp gevestigd?
In 2011 zijn wij benaderd door Anneke en Bert van drukkerij Walpurgis of wij eventueel interesse hadden om hun drukkerij over te nemen en voort te zetten. Aangezien wij reeds een jaar of 10 diverse werkzaamheden voor hun uitvoerde wisten wij al aardig wat voor bedrijf het was en kwamen wij tot een overeenkomst. Vanaf 1 januari zijn wij de eigenaar en blijven Anneke en Bert voorlopig nog in loondienst zodat het Niedorper Weekblad op een zo’n geruisloze manier wordt over gedragen aan ons. Marja is tevens in loondienst gekomen.
Voor ons is Niedorp een mooi gebied om onze expertise te verspreiden.

Wat verwacht u van de Bedrijven Groep Niedorp?
Naamsbekendheid in Niedorp en omgeving en het in contact komen met  andere ondernemers.

Wat is uw Tip voor de ondernemer?
Je bedrijf specialiseren en/of verbreden. Niet gaan afwachten wat er gaat gebeuren maar zoeken naar uitdagingen.

Welk lid denkt u dat ook leuk zou zijn om uit te lichten en waarom?
Dat weet ik nog niet, naast o.a. klanten als Spaansen en Wiedijk hebben wij nog niet zoveel heel veel ervaring met andere bedrijven uit de regio.