Bodem Belang BV uit Winkel gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2012

Op 3 januari 2013 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in De Vriendschap te ‘t Veld de Ondernemer van het Jaar 2012 bekend gemaakt. Bodem Belang BV uit Winkel werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2012.

De producten en diensten van Bodem Belang leggen de basis voor vele bouwwerken in Nederland. De jury vindt het knap dat Bodem Belang in de moeilijke tijd in de bouw toch haar hoofd goed boven water weet te houden. Bodem Belang investeert in de toekomst, onder meer door het verkrijgen en behouden van een zeer indrukwekkend aantal certificeringen.
Winnaar 2012 Bodem Belang
Behalve Bodem Belang BV waren ook genomineerd De Jager Scooters uit Winkel (tweede prijs), HBK2000 Besturingstechniek uit Winkel (derde prijs), en Koopman Racing uit Winkel. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

Dit jaar was het thema ‘Kroonjuwelen’. De jury begrijpt de nominatie van deze top bedrijven: stuk voor stuk zijn het bevlogen ondernemers, die hun passie en kunde in een mooie onderneming hebben gebracht. Bewonderenswaardig vond de jury om te zien hoe de ondernemers, in de toch moeilijke economische tijden, aan hun producten en bedrijf werken en hierbij nog succesvol zijn ook.

De onafhankelijke jury heeft bij de beoordeling gelet op:
• Continuïteit van de onderneming, belangrijk dat ondernemers zorgen voor zekerheid naar de toekomst toe.
• Ambitie en visie van de onderneming, als je weet waar je heen wilt, weet je welke grenzen je moet doorbreken.
• Innovatievermogen, belangrijk om continu verbetering te zoeken in je producten en diensten.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.
1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
De heer Nawijn, burgemeester gemeente Hollands Kroon
De heer Noot, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland
Mevrouw Broers, Ondernemers Federatie Hollands Kroon

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2012 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Triflor BV uit Oude Niedorp, Rowa Druk & Media uit Nieuwe Niedorp, Klaverkaas uit Winkel, Restaurant de Rijd uit Nieuwe Niedorp en Hoebe Totaal Techniek uit Winkel hebben iets speciaals aangeboden.

Tevens heeft deze avond de Rabobank de Startersprijs uitgereikt aan Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde.

Bodem Belang BV en Nico Dekker Ontwerp & Bouwkunde, van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!

Foto: John Oud