Smak Peulvruchten uit Lutjewinkel gekozen tot Ondernemer van het Jaar 2018

  • DSC_0184 bewerkt
  • DSC_0173
  • DSC_0086(1)
  • DSC_0159
  • DSC_0148
  • DSC_0057

Gepubliceerd:

Laatst gewijzigd: 13-09-2019 | 16:09:44

Op 3 januari 2019 werd tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvengroep Niedorp in Partycentrum de Vriendschap de Ondernemer van het Jaar 2018 bekend gemaakt. Smak Peulvruchten uit Lutjewinkel werd uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2018.

Een kleinschalig productiebedrijf zoals dat van de familie Smak is, een toenemende bijzonderheid in de agrarische sector. Van generatie op generatie bekwaamt de familie Smak zich in de teelt van peulvruchten. Wie in de winkel komt snapt direct dat hier sprake is van een hoogwaardig product, dat wordt gepresenteerd in een bijzondere verscheidenheid en ongekende kwaliteit. Hier wordt specialisme gekoppeld aan onderscheidend vakmanschap. Heel knap!

Behalve Smak Peulvruchten waren ook genomineerd A.S. de Boer BV uit ‘t Veld (tweede prijs), Adebo Milieu Advies uit Winkel (derde prijs) en Tandheelkundig Centrum ’t Veld uit ’t Veld. Allemaal prachtige bedrijven die de prijs stuk voor stuk hadden kunnen winnen.

Dit jaar was het thema ‘Specialisten’. Bedrijven die de afgelopen tijd zijn opgevallen omdat zij zich binnen hun branche hebben gespecialiseerd of in een specifiek product of dienst. En die het bovendien verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden omdat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de gemeenschap.

De onafhankelijke jury heeft op basis van de ingezonden beschrijvingen, bezoeken aan de websites en de bedrijfsbezoeken de genomineerden beoordeeld.

De uitslag van de verkiezing is als volgt bepaald.
1/3 van de stemmen werden door het publiek bepaald via de stemming op www.bedrijvengroepniedorp.nl.
1/3 van de stemmen werden bepaald door de leden van de Bedrijvengroep.
1/3 van de stemmen werden bepaald door een onafhankelijke jury.
Door het samenvoegen van deze verschillende stemmen ontstaan de nummers 1 t/m 3.

De onafhankelijke jury bestond uit:
Jeanette de Boer-Visser, voorzitter OFHK op het laatste moment vervangen door Peter Wittekoek
Peter Hagemans, MKB-Nederland
Theo Meskers, gemeente Hollands Kroon

Aan de genomineerde bedrijven voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2018 werd ook het ondernemerspakket uitgereikt dat is samengesteld door leden van de Bedrijvengroep Niedorp. De leden kregen de kans om iets van hun bedrijf aan te bieden aan de genomineerden. Accountantskantoor Wiedijk, Klaverkaas, Golfbaan Regthuys, Garage & LPG Inbouw Ger Bruin, Partycentrum de Vriendschap, Keurslagerij Broersen, Schildersbedrijf en autospuiterij Groen, Klaver van der Hooft Posch Advocaten, FixmyBody, Architectenbureau Marije Boon, Klaas Bart Hoveniers, Pimpernel Bloemen & Meer en Wijn Design hebben iets speciaals aangeboden.

Tevens heeft deze avond de Rabobank de Startersprijs uitgereikt aan Daniel van der Winden van Euronics / Electroworld uit Nieuwe Niedorp.

Smak Peulvruchten en Euronics / Electroworld van harte gefeliciteerd namens het bestuur, secretariaat en alle leden van de Bedrijvengroep Niedorp!

Tags